Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Silicijskoj dolini

Milanović iz Cisca održao konferenciju s Lalovcem u Zagrebu

Zoran Milanović u Ciscu
Foto: Twitter
1/2
30.09.2014.
u 22:08

Nakon sastanka s Chambersom održane su dvije prezentacije, a tijekom jedne od njih premijer Milanović razgovarao je putem video-veze s ministrom financija Borisom Lalovcem u Zagrebu.

Predsjednik vlade Zoran Milanović danas se u Silicijskoj dolini u Kaliforniji sastao sa Johnom T. Chambersom, predsjednikom Uprave i glavnim izvršnim direktorom informatičke tvrtke Cisco.

- Velike se promjene događaju u svijetu, kojih možda nismo ni svjesni, i zato je ovo jedno od mjesta u koje treba doći i vidjeti kakvu korist iz toga možemo izvući - rekao je predsjednik Vlade nakon posjeta Ciscu. Naglasio je da predstavnici Vlade nisu došli kao kupci i nikakvih ugovora te vrste nema te dodao da je sam razgovor s čelnicima kompanija, „ljudima koji su svjetski prvaci u svom poslu i od kojih možemo imati koristi“, nešto što vrijedi nekoliko dana u Americi. Rekao je i da je to centar svjetske pameti, a „stvari koje se događaju, mijenjaju, a koje započinju ovdje, je nešto u što se treba uključiti na vrijeme“.

Također je rekao, što se tiče tehnologija i noviteta koje su prezentirane na sastancima, da su to sve procedure koje povećavaju produktivnost i donose veću zaradu, ali ne prolaze niti bez kompliciranih društvenih dogovora jer utječu na vrstu i broj radnih mjesta. „Ali ako stojimo na mjestu, ništa se neće promijeniti“, zaključio je premijer Milanović.

Razgovor Milanovića i Lalovca putem video-veze

Nakon sastanka s Chambersom održane su dvije prezentacije, a tijekom jedne od njih premijer Milanović video-vezom razgovarao s ministrom financija Borisom Lalovcem u Zagrebu.

Predstavnici Cisca pokazali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv. 'immersive tele-presence': polovina ovalnoga stola stvarna je i za njim sjede sudionici razgovora, a druga je polovina 'virtualna' i na ekranima se vide udaljeni sudionici razgovora, javlja.

Iz zagrebačkog sjedišta Cisca ministar financija Boris Lalovac rekao je kako hrvatska vlada želi štedjeti i ulagati u nove tehnologije. - Trebamo koristiti nove tehnologije da budemo brži i produktivniji. To može biti 'win-win' situacija, i s troškovne strane i sa strane povećavanja efikasnosti javne uprave. Nije toliko važno koliko smo troškova srezali, nego koliko smo brzo izdali neku dozvolu, koliko smo brzo reagirali na neku situaciju, a tu nam tehnologija pomaže - rekao je Lalovac.

Uz Milanovića su u San Joseu bili i ministar zdravlja Siniša Varga i ministar obrazovanja Vedran Mornar.

Podsjetimo, premijer Milanović jučer se sastao sa čenicima Microsofta u središtu te tvrtke, u Redmondu koji se nalazi nedaleko od Seattlea.

– Sastanak je bio prigoda za razgovor o načinima na koje mobilne i 'cloud' tehnologije mogu poduprijeti gospodarski razvoj bilo kojeg grada ili države i uistinu imati stvaran utjecaj na te zajednice – izjavila je izvršna direktorica Microsofta Amy Hood nakon sastanka s hrvatskim premijerom.

Podsjetimo, Milanović tijekom svog posjeta SAD-u namjerava čelne ljude IT kompanija zainteresirati za ulaganja u Hrvatskoj. Nakon Microsofta i Cisca namjerava posjetiti Oracle, HP i IBM.

>> Gaf ministra Marasa na TV-u: Premijer je otišao u Silikonsku dolinu

>> 'S Microsoftom već imamo ozbiljna i temeljita partnerstva' 

>> Milanović Hrvatima u Gig Harboru: Nisam ni znao da postojite

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar film
film
21:26 30.09.2014.

...možda se sretne i s johnom titorom ili babom vangom...

BL
Blizard
22:14 30.09.2014.

Amerikanci znaju sto će delati deset god.unaprijed a turiste iz učtivosti primaju ,niti jedno pa i najmanja tržišta ne prepuštaju se slučaju . Australija,Katar (najbrojnija delegacija) pa ruska mafija evo sada Silicijska dolina novih suza i bačenog novca .

BU
Bulaba
21:50 30.09.2014.

Koliko je vremena drug izvršni direktor izdvojio za druga Zourana Milanovika iz Kroejša? Navodno 11 minuta, uključivo i ono "što ćete popiti". Evo koliko je to bio značajan susret: Cisco search result: No Results Found We did not find resultss for: zoran milanovic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije