Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

IT industrija želi pomoći školama u informatici

informatika
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
03.12.2015.
u 00:15

Uvođenje programiranja i kodiranja u program razvijat će logičko razmišljanje djece

Promjene u programu informatike, kojima će se poboljšati njegova kvaliteta te olakšati uvođenje informatike u osnovne škole što prije, nužne su, suglasili su se predstavnici ekspertnog tima koji provodi kurikularnu reformu i inicijative eSkills koja je organizirala potpisivanje peticije za što ranije uvođenje programiranja, kodiranja i izrade aplikacija u osnovne škole.

– Drago nam je da je IT industrija okupljena oko eSkills inicijative upozorila na probleme koji trenutačno postoje s programom informatike u školama. Izmjene programa nužne su – komentirao je voditelj kurikularne reforme dr. Boris Jokić. Ambasadorica eSkillsa Vesna Miholić naglašava da se IT industrija stavila na raspolaganje timu koji radi kurikularnu reformu te da očekuju rješenja kojima će se premostiti trenutačni problemi s informatikom do novog kurikuluma.

– Mnoge škole imaju računala i kvalitetne nastavnike te predlažemo unutar postojećeg programa uvođenje fakultativnih radionica programiranja i kodiranja koje će razvijati logičko razmišljanje djece – kaže V. Miholić.

>> Večernjak je uspio, IT sektor traži informatiku od 1. razreda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije