Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Istražuju ga jer sumnjaju da je oštetio općinu, a odvjetničke troškove mu plaća – općina!

Zlatko Pinjuh potvrdio je da je odluka o plaćanju odvjetničkih troškova donesena na njegovu zamolbu te on u tome ne vidi ništa sporno
11. rujna 2019. u 11:05 5 komentara 981 prikaza
Zlatko Pinjuh
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Općina Čeminac platit će sve odvjetničke troškove načelniku Zlatku Pinjuhu, a koji su vezani uz USKOK-ovu istragu pokrenutu protiv njega zbog sumnje da je, kao načelnik općine, ''poduzimao radnje kako bi im omogućio da se materijalno okoriste na teret općinskog proračuna'', čime je Općini nanesena šteta od najmanje 63.390 kuna.

načelnik čeminca USKOK pokrenuo istragu protiv Zlatka Pinjuha: Općinskim novcem sinovima subvencionirao kredite

Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, piše Glas Slavonije.

Osim protiv Pinjuha, koji je na čelo baranjske općine došao iz redova HDZ-a, USKOK je pokrenuo istragu i protiv dvojice njegovih sinova Marka i Ivana te predsjednika Općinskog vijeća Marija Kralja.

USKOK sumnja da je Pinjuh sa svojim sinovima Ivanom i Markom, koji je zaposlenik općine, te na traženje predsjednika Općinskog vijeća Čeminca, "poduzimao radnje kako bi navedenim okrivljenicima omogućio da se nepripadno materijalno okoriste na teret općinskog proračuna". Tako su, nakon što je općinsko vijeće 27. veljače 2017. donijelo odluku o subvencioniranju stambenih kredita za stanovnike općine poduzeli "više radnji" kako bi Pinjuhovi sinovi bez zakonske osnove sklopili ugovore o subvencioniranju stambenih kredita. Potom je načelnik 30. svibnja 2017. uime općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinom Markom u iznosu od tisuću kuna mjesečno za stan u Osijeku, a 8. rujna 2017. isti ugovor sa sinom Ivanom.

Zlatko Pinjuh Osječko-baranjski HDZ Pokrenut stegovni postupak za isključenje načelnika Pinjuha iz stranke

– Ovo je još jedno neugodno iznenađenje, kako za nas u Općinskom vijeću tako i za sve mještane Općine Čeminac – kaže oporbeni vijećnik Matko Perković (HDSSB). On tvrdi da je Vijeće odluku o plaćanju odvjetničkih troškova donijelo pod točkom ‘‘razno‘‘ i to na načelnikovu zamolbu. Nitko ne zna koliki će biti iznos odvjetničkih troškova.

– Odluka je donesena, pa u konačnici iz proračuna može biti izdvojeno milijun i više kuna. I nikome ništa – kaže Perković.

Čeminac USKOK-ova akcija u općini Čeminac Načelnik Pinjuh: Optužbe su minorne. Molim HDZ da se strpi i da me ne izbace

Pinjuh je potvrdio da je odluka o plaćanju odvjetničkih troškova donesena na njegovu zamolbu.

– Prikazao sam kompletnu dokumentaciju vezanu uz sumnju koja se temelji isključivo na konstrukcijama i anonimnim prijavama, bez prethodne provjere. Bilo je potrebno uspostaviti sumnju zbog tobožnje štete kako bi se potaknula USKOK-ova akcija odnosno otvorio predmet istrage. Netko je vjerojatno očekivao da će kod mene biti pronađene zlatne poluge, umjetnine, trofeji ili slično, ali od svega nije pronađeno ništa – kaže Pinjuh.

Branimir Bunjac
Već šest mjeseci ima novi dom
Bivši saborski zastupnik otišao u Irsku: Tko se malo potrudi, brzo dođe na 2500, 3000 eura plaće
Preduvjet za ostvarivanje koncepta pametnog grada
  • zq2y16:

    Hdz pod vostvom dezertera plenkija rastura s kompanjonom pupavcom.

  • Cekercina:

    ne znas koja vrsta homosapiesnsa je zlo, sami kredezeovci ili njihovi glasaci.

  • trade_mark:

    član hadezea. zna se.