Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je moguće

Istražuju ga jer sumnjaju da je oštetio općinu, a odvjetničke troškove mu plaća – općina!

Zlatko Pinjuh
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/5
11.09.2019.
u 11:05

Zlatko Pinjuh potvrdio je da je odluka o plaćanju odvjetničkih troškova donesena na njegovu zamolbu te on u tome ne vidi ništa sporno

Općina Čeminac platit će sve odvjetničke troškove načelniku Zlatku Pinjuhu, a koji su vezani uz USKOK-ovu istragu pokrenutu protiv njega zbog sumnje da je, kao načelnik općine, ''poduzimao radnje kako bi im omogućio da se materijalno okoriste na teret općinskog proračuna'', čime je Općini nanesena šteta od najmanje 63.390 kuna.

Odlučeno je to na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, piše Glas Slavonije.

Osim protiv Pinjuha, koji je na čelo baranjske općine došao iz redova HDZ-a, USKOK je pokrenuo istragu i protiv dvojice njegovih sinova Marka i Ivana te predsjednika Općinskog vijeća Marija Kralja.

USKOK sumnja da je Pinjuh sa svojim sinovima Ivanom i Markom, koji je zaposlenik općine, te na traženje predsjednika Općinskog vijeća Čeminca, "poduzimao radnje kako bi navedenim okrivljenicima omogućio da se nepripadno materijalno okoriste na teret općinskog proračuna". Tako su, nakon što je općinsko vijeće 27. veljače 2017. donijelo odluku o subvencioniranju stambenih kredita za stanovnike općine poduzeli "više radnji" kako bi Pinjuhovi sinovi bez zakonske osnove sklopili ugovore o subvencioniranju stambenih kredita. Potom je načelnik 30. svibnja 2017. uime općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinom Markom u iznosu od tisuću kuna mjesečno za stan u Osijeku, a 8. rujna 2017. isti ugovor sa sinom Ivanom.

– Ovo je još jedno neugodno iznenađenje, kako za nas u Općinskom vijeću tako i za sve mještane Općine Čeminac – kaže oporbeni vijećnik Matko Perković (HDSSB). On tvrdi da je Vijeće odluku o plaćanju odvjetničkih troškova donijelo pod točkom ‘‘razno‘‘ i to na načelnikovu zamolbu. Nitko ne zna koliki će biti iznos odvjetničkih troškova.

– Odluka je donesena, pa u konačnici iz proračuna može biti izdvojeno milijun i više kuna. I nikome ništa – kaže Perković.

Pinjuh je potvrdio da je odluka o plaćanju odvjetničkih troškova donesena na njegovu zamolbu.

– Prikazao sam kompletnu dokumentaciju vezanu uz sumnju koja se temelji isključivo na konstrukcijama i anonimnim prijavama, bez prethodne provjere. Bilo je potrebno uspostaviti sumnju zbog tobožnje štete kako bi se potaknula USKOK-ova akcija odnosno otvorio predmet istrage. Netko je vjerojatno očekivao da će kod mene biti pronađene zlatne poluge, umjetnine, trofeji ili slično, ali od svega nije pronađeno ništa – kaže Pinjuh.

Ključne riječi

Komentara 5

AV
Avaz
11:45 11.09.2019.

Hdz pod vostvom dezertera plenkija rastura s kompanjonom pupavcom.

CE
Cekercina
11:45 11.09.2019.

ne znas koja vrsta homosapiesnsa je zlo, sami kredezeovci ili njihovi glasaci.

TM
trade_mark
11:23 11.09.2019.

član hadezea. zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije