Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
načelnik čeminca

USKOK pokrenuo istragu protiv Zlatka Pinjuha: Općinskim novcem sinovima subvencionirao kredite

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
02.08.2019.
u 15:46

Time je na štetu općine Marku Pinjuhu pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 25.000 kuna, a Ivanu Pinjuhu od najmanje 21.000 kuna.

Uskok je pokrenuo istragu protiv načelnika baranjske općine Čeminac Zlatka Pinjuha, dvojice njegovih sinova Marka i Ivana te predsjednika Općinskog vijeća Maria Kralja zbog zlouporaba kojima je općina navodno oštećena za preko 60 tisuća kuna.

Tužiteljstvo sumnja da je Pinjuh sa svojim sinovima Ivanom i Markom koji je zaposlenik općine te na traženje predsjednika Općinskog vijeća Čeminca, "poduzimao radnje kako bi navedenim okrivljenicima omogućio da se nepripadno materijalno okoriste na teret općinskog proračuna".

Tako su, nakon što je općinsko vijeće 27. veljače 2017. donijelo odluku o subvencioniranje stambenih kredita za stanovnike općine poduzeli "više radnji" kako bi Pinjuhovi sinovi bez zakonske osnove sklope ugovore o subvencioniranju stambenih kredita.

Potom je načelnik 30. svibnja 2017. u ime općine sklopio ugovor o subvencioniranju stambenog kredita sa svojim sinom Markom u iznosu od tisuću kuna mjesečno za stan u Osijeku, a 8. rujna 2017. isti ugovor sa sinom Ivanom.

Time je na štetu općine Marku Pinjuhu pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 25.000 kuna, a Ivanu Pinjuhu od najmanje 21.000 kuna.

Osim toga Marku Pinjuhu je iz općinskog proračuna neosnovano plaćen račun za popravak privatnog automobila, a koristio je i službenu kreditnu karticu za kupnju robe za vlastite potrebe.

Uskok sumnja i da je načelnik Pinjuh sinu omogućio sufinanciranje troškova prijevoza za učenike i studente, iako na to nije imao pravo, ali i da je Kralju, suprotno općinskoj odluci i pravilniku, omogućio potporu za mlade obitelji.

"Na opisani način okrivljenici su Općinu Čeminac oštetili za sveukupno najmanje 63.390 kuna", zaključio je Uskok.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
jah
15:56 02.08.2019.

Lijepo je to načelnik zamislio. I onda još apleira na HDZ da ga ne izbace iz stranke. Zbilja, zašto bi ga i izbacili kad tamo spada?

RP
rpzagreb
21:08 02.08.2019.

Vjedostojan član i ne treba ga izbaciti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije