Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA 'LIGNJA'

Istražni zatvor osumnjičenima za palež vikendice Radovana Ortynskog

Dragan Baković Bambur
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
17.05.2018.
u 18:46

Osječki sudac istrage odluku o njihovu pritvaranju obznanio je nakon ročišta i vijećanja koje je trajalo punih šest sati. Zatvoreni su zbog opasnosti od bijega te kako ne bi utjecali na svjedoke.

Zbog sumnje u paljenje vikendice Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, mjesec dana u istražnom zatvoru provest će sva šestorica uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije, kodnog naziva "Lignja". Istražni zatvor zatražio je USKOK za sve osumnjičenike, a osječki sudac istrage odluku o njihovu pritvaranju obznanio je nakon ročišta i vijećanja koje je trajalo punih šest sati. Zatvoreni su zbog opasnosti od bijega te kako ne bi utjecali na svjedoke.

Dragan Baković (48) zvani Bambur, Milan Bulat (52), Mario Tolić (40), Zdenko Ivanković (48), Ivo Jerić (52) i Robert Flačer (29) privedeni su, naime, u četvrtak oko podneva na Županijski sud u Osijeku. Sedma je osumnjičena osoba, Jasmina Huzanić (39), podsjetimo, nedostupna, pa će protiv nje biti raspisana tjeralica jer je i njoj određen istražni zatvor.

Dragan Baković Bambur
1/10

Rješenjem o provođenju istrage, stavlja im se na teret zločinačko udruženje u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja i pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Ranije na ispitivanju u USKOK-u, Baković, a navodno i ostali uhićenici, branili su se šutnjom.

U istrazi će biti ispitano 28 svjedoka.

Komentara 2

AE
Aedes2017
21:49 17.05.2018.

Vraća li se gosp. Ortinsky ?

DU
Deleted user
11:29 18.05.2018.

Bumbar i moljac, dva čepinska insekta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije