Naslovnica Vijesti Crna kronika

Istražni zatvor osumnjičenima za palež vikendice Radovana Ortynskog

Osječki sudac istrage odluku o njihovu pritvaranju obznanio je nakon ročišta i vijećanja koje je trajalo punih šest sati. Zatvoreni su zbog opasnosti od bijega te kako ne bi utjecali na svjedoke.
17. svibnja 2018. u 18:46 2 komentara 5180 prikaza
Dragan Baković Bambur
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Zbog sumnje u paljenje vikendice Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika, mjesec dana u istražnom zatvoru provest će sva šestorica uhićenih u velikoj akciji USKOK-a i policije, kodnog naziva "Lignja". Istražni zatvor zatražio je USKOK za sve osumnjičenike, a osječki sudac istrage odluku o njihovu pritvaranju obznanio je nakon ročišta i vijećanja koje je trajalo punih šest sati. Zatvoreni su zbog opasnosti od bijega te kako ne bi utjecali na svjedoke.

Dragan Baković Bambur AKCIJA LIGNJA Privedena 'Čepinska skupina': Osumnjičeni za palež vikendice Radovana Ortynskog

Dragan Baković (48) zvani Bambur, Milan Bulat (52), Mario Tolić (40), Zdenko Ivanković (48), Ivo Jerić (52) i Robert Flačer (29) privedeni su, naime, u četvrtak oko podneva na Županijski sud u Osijeku. Sedma je osumnjičena osoba, Jasmina Huzanić (39), podsjetimo, nedostupna, pa će protiv nje biti raspisana tjeralica jer je i njoj određen istražni zatvor.

Dragan Baković Bambur
1 / 10
Dragan Baković Bambur

Rješenjem o provođenju istrage, stavlja im se na teret zločinačko udruženje u svezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja i pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja.

Ranije na ispitivanju u USKOK-u, Baković, a navodno i ostali uhićenici, branili su se šutnjom.

U istrazi će biti ispitano 28 svjedoka.

Dragan Baković Bambur Akcija kodnog naziva Lignja Čepinci i svjedok iz zločinačke zapalili kuću bivšem tužitelju Ortynski UHVATILI NESPRETNE PALIKUĆE Kuću bivšeg tužitelja natopili benzinom i zapalili, a potom spašavali glavu bijegom kroz prozor Radovan Ortynski Požar na Braču Radovanu Ortynskom zapaljena kuća: 'Vidjeli smo krvave mrlje po zidovima'
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas