Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTA MARKA, DRUKČIJI SASTAV HRANE
Povratak na članak

Istraživanje EU pokazalo: Fanta u Hrvatskoj jako narančasta, Danoneova Activija manje kremasta

Degustatori su ocjenjivali okus, boju, miris i teksturu proizvoda te ih grupirali po sličnosti, a da nisu znali da postoje razlike u sastavu

Komentari 20

DU
Deleted user
09:47 30.03.2021.

Ima tu svega (i bit će i dalje, usprkos pokušaju bolje regulacije tržišta među članicama EU) - ali imate i pojavu da npr. paniranje (recimo riblji štapići) namjerno prilagode lokalnim kriterijima odnosno da na nekim tržištima, gdje je među domaćicama uvriježeno da bude žućkasta nijansa pri prženju, tako i isporuče proizvod. Naravno, tamo gdje vole više tamno - isporuče s takvim paniranjem. To nije manipulacija! Međutim, jest da npr. jedan čuveni proizvođač tjestenine (modro pakovanje) namjerno isporuči lošiju tjestininu u HR nego što je ona u Italiji, pod izgovorom da u HR ionako prekuhavaju tjesteninu pa kao šteta...

VL
JO
jorgen
09:38 30.03.2021.

"kod Fante je situacija drukčija – hrvatska je odmah upala u oko intenzivnom narančastom bojom" - hoće li se domaći američki dupelisci usuditi napraviti kemijsku analizu i saznati pozadinu ovog alarmantnog otkrića ili sve bude bilo zataškano u najboljoj američkoj maniri?

VL
DI
dino85
10:42 30.03.2021.

Coca cola je u Hrvatskoj puno bolja nego u Njemačkoj, schwepsbiterlemon takođe itd. Zašto, jernismo savršeni i toliko prefrigani i škrti. Naj banalniji primjer su naše lastične boce od mineralne vode, dok je naša u rukama, kad ju otvorite stabilna dotle Njemačku morate paziti da vam ne ispadne iz ruke. Od jedne naše boce naprimjer Jane švabo naprabi dvije pa kad u vožnji želite popiti vode morate dobro paziti da vam ne ispane iz ruke, te tako napravite saobraćajku. Kad pijem Janu nemam tih problema.Naša Frankova kava može konkurirati svim lavazama i sagafredo kavama ali nemamo nikakav marketing. Talijanska kava u Italiji nije ista kso u Njemačkoj jer de prilagođuje ukusima zemlje u kojoj se izvozi. Itd.

VL
UU
uhljeb u holdingu
10:40 30.03.2021.

Ovdje svi uvaljuju svoje smeće po najvišim cijenama a ako radiš u njihovoj firmi radiš najgore poslove za najmanje love jer si strani kmet u njihovim očima, to vam je ta EU.

VL
DU
Deleted user
10:15 30.03.2021.

Kvaliteta i sastav se razlikuje po zemljama i to poprilično. Npr. najbolja Fanta mi je bila u Španjolskoj, najfinije čokolade su mi one proizvedene u Belgiji i Švicarskoj, najfinijia peciva i kruh su mi u Austriji i Njemačkoj, najfiniji sirevi u Francuskoj, Švicarskoj i Nizozemskoj, itd. Neke od tih stvari mogu se pronaći i kod nas po različitim trgovinama a neke poput španjolske Fante ne mogu. Kod nekih proizvoda kao što je ona katastrofalna Milka ili Nutella proizvedeni za istočno tržište razlike su drastičme, ali na svu sreću ima i trgovina loje prodaju zapadne verzije koje su puno bolje.

VL
DU
Deleted user
09:53 30.03.2021.

Pola Hrvatske jedva plaća vodu , a ovi pričaju o Fanti. Sačuvaj bože. Dajte nam radna mjesta.

VL
HR
Hrpapci
12:08 30.03.2021.

Sve po zaslugama.

VL
DU
Deleted user
13:57 30.03.2021.

Kako administracija EU sami sebi naprave višegodišnjeg posla i to samo za jedan proizvod. Neće nas više ni biti na planeti, a još će ostati posla za neke druge osobe. Bože sačuvaj i ništa drugo.

VL
Avatar lasta mala
lasta mala
10:31 30.03.2021.

Ajme koja vijest.

VL
IC
icro
09:41 30.03.2021.

Fanta, hana???? :) :) :)

VL
DU
Deleted user
11:21 30.03.2021.

ne pijem te buckurise..ne klopam taj danone,daj mi licko kiselo mlijeko

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.