Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javno mnijenje

Evo što građani misle tko će biti novi premijer i kome bi željeli da se MOST prikloni

istraživanje
Foto: Nova TV
1/4
12.11.2015.
u 21:25

Istraživanje je od 10. do 11. studenog metodom telefonske ankete provedeno na 601 punoljetnom građaninu Hrvatske. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Prema istraživanju javnog mijenja koje je za Novu TV provela agencija Ipsos, a koje je objavljeno u Dnevniku Nove TV, 25,5 posto građana misli da će premijer Hrvatske biti Zoran Milanović, dok njih 18 posto smatra kako će ta funkcija pripasti Tomislavu Karamarku.

Na pitanje za koga misle da će biti premijer, 8,7 posto građana odgovorilo je da će to biti Božo Petrov, a 4,1 posto na toj funkciji vidi Dragu Prgometa. Da će premijer biti netko drugi, smatra 2,7 % građana Hrvatske, a njih 41 % nije znalo odgovor na to pitanje.

Građani su odgovarali i na pitanje kojoj političkoj opciji bi voljeli da se MOST prikloni, odnosno da s njom postigne neki dogovor. 48,6 % građana odgovorilo je kako bi htjeli da se MOST prikloni SDP-u i partnerima, odnosno 33,3 % građana bi voljelo da postignu dogovor s HDZ-om i partnerima. Ni za jednu od tih političkih opcija nije 11,6%, a njih 6.5 % ne zna odgovor na ovo pitanje.

U sklopu istraživanja ispitivala su se i mišljenja građana o tome što bi MOST trebao učiniti te što građani očekuju da bi se moglo dogoditi.

Relativna većina od 39,0% građana smatra kako bi MOST trebao ući u koaliciju s nekom od političkih opcija, a 27,0% smatra da ne treba pristati na bilo kakav dogovor s nekom od političkih opcija. Da treba podržati manjinsku vladu jedne od političkih opcija bez ulaska u koaliciju, smatra njih 19,0%, a njih 15,0% ne zna što bi MOST trebao napraviti.

Podjednaki broj građana smatra da će se raspitati novi izbori, njih 30,0%, odnosno da će MOST postići dogovor sa SDP-om (30,0%). Gotovo 20% (19,5%) smatra da će se dogovoriti s HDZ-om, a njih 3,2% smatra da će se formirati velika koalicija SDP-a i HDZ-a. Njih 17,5% ne zna što će se dogoditi.

Istraživanje je od 10. do 11. studenog metodom telefonske ankete provedeno na 601 punoljetnom građaninu Hrvatske. Pogreška mjerenja je +/-4%

>> MOST ima sigurnih 15 zastupnika – prelaze im dva zastupnika iz 'plavog' tabora i jedan iz 'crvenog'? 

>> U Sabor ušli profesionalni vatrogasac, mehaničar, ali i niz pravnika i liječnika

Komentara 107

Avatar juricamesko
juricamesko
21:35 12.11.2015.

možemo li bez vaših istraživanja barem tjedan dana.

Avatar majmunranko
majmunranko
21:40 12.11.2015.

Opet vi s lažnim anketama. Dajte jednu anketu kako građani podržavaju Milanovićevu politiku u svezi gradnje ograda, mamicu vam.

IC
iz.croatia@gmail.com
21:49 12.11.2015.

To je sve u redu, samo niste rekli koliko vam je slusaoca spustilo slusalicu ili poslalo tamo gdje sigurno ne bi trebali da se nadjete. U ovoj sadasnjoj situaciji bi i sredstva informiranja trebala biti nepristrana i objektivna u izvjestavanju. Na portalu je sasvim primjetno tko su obozavatelji koje stranke. To nikako ne valja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije