Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor tužiteljstva

Istragu i dalje vode Mađari, a od Hrvatske traže da ispita Čačića

'20.04.2010., Zagreb - Radimir Cacic, sjediste HNS-a, press konferencija  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
11.08.2010.
u 17:17

Okončanje istrage očekuje se do 8. rujna, ali ako dotad šef HNS-a ne bude ispitan, kraj se može i prolongirati.

Radimiru Čačiću ipak se zasad neće suditi u Hrvatskoj. Zbog jezičnih i pravnih prepreka u telefonskoj komunikaciji između hrvatskih novinara i mađarskih službenika policije i tužiteljstva, očito je pogrešno protumačen mađarski zahtjev za pravnom pomoći upućen Hrvatskoj, a o kojemu još ništa ne znaju u našem Ministarstvu pravosuđa, pa ni sam Čačić niti njegov mađarski odvjetnik.

>>Čačić: Ako bih morao u zatvor, to bi bio kraj moje karijere

Naime, danas smo na naš jučerašnji upit putem e-maila dobili službeni odgovor glasnogovornika javnog tužiteljstva mađarskog okruga Somogy. Dr. Robert Fekete odgovorio nam je: “Kriminalistička je istraga još u tijeku, javno tužiteljstvo u Kaposvaru poslalo je zahtjev za pravnom pomoći Ministarstvu pravosuđa RH (procedura je u tijeku op.a.) radi ponovnog ispitivanja gospodina Radimira Čačića. Rok za završetak istrage je 8. rujna. Trenutačno ostale informacije nisu javne”.

Naime, pitali smo i je li utvrđena brzina vozila kojim se Čačić 8. siječnja u 13 sati po kiši zaletio u vozilo ispred sebe, čija je posljedica smrt dviju osoba. Kratki odgovor mađarskog tužiteljstva važan je i jer smo po prvi put dobili službenu potvrdu da se protiv Čačića u Mađarskoj vodi kriminalistička istraga, čime je zadovoljen uvjet iz članka 13. Zakona o športu prema kojem bi bilo sportski da se poput svoga kolege Srećka Ferenčaka i Čačić sam udalji s mjesta predsjednika Hrvatskoga teniskog saveza, ili bi u protivnom na poštovanju zakona trebali inzistirati u savezu.

Prema toj odredbi “osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža udaljit će se od sudjelovanja u radu udruge do okončanja postupka”. I po mađarskim zakonima predviđena je kazna do najmanje pet godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
17:59 11.08.2010.

HA HA HA HA , zmijica je promovirao Mad Max-a u maskotu. Odlično je, od Čačića je, oba su pala.

OB
-obrisani-
18:02 11.08.2010.

Molim te objasni mi ovo za Izrael, to mi je promaklo.

OB
-obrisani-
17:50 11.08.2010.

Dvostruki ubojica mora u zatvor. Sam je priznao da je kriv i tu nema rasprave. ------------------- A koji klinac koristite izraz \"ubojica\", veze s vezom nema. Može se i tebi sutra desiti da autom nekoga udariš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije