Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje poginulo

Čačić: Ako bih morao u zatvor to bi bio kraj moje karijere

čačić
Željko Lukunić/PIXSELL
10.08.2010.
u 10:22

Istraga oko nesreće je navodno završena te je predmet predan Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić u HTV-ovom Dnevniku izjavio je kako bi - u slučaju da bude osuđen na zatvorsku kaznu zbog prometne nesreće u Mađarskoj
- to bio kraj njegove političke karijere. Čačić kaže i kako nikakvih informacija o tome da će proces biti prebačen u Hrvatsku nema, kao ni
njegov mađarski odvjetnik.

Mađari su očito već teško kaznili Radimira Čačića. Bacili su ga lavovima u ralje u “dno dna”, kakvim je na HTV-u u emisiji o Pukanićevim SMS-ovima nazvao naše pravosuđe. Karsay Kornél iz kaposvarske policije neslužbeno je s odmora i nama potvrdio da će Mađari spis o Čačiću poslati Hrvatskoj nakon što je 15. srpnja njihov državni odvjetnik zaključio istragu o nesreći s dvoje mrtvih.

Doduše, u nas o tomu nemaju pojma, a pitali smo ministarstva pravosuđa i vanjskih poslova, Državno odvjetništvo i Čačića. Možda spis putuje. Ustupanje slučaja nije izuzetak u međunarodnim odnosima, što je Hrvatska učinila u slučaju suđenja vozaču Toše Proeskog, koji je za nesreću 2007. kod Nove Gradiške osuđen u Makedoniji na dvije godine zatvora jer je pri pretjecanju zbog prekomjerne brzine udario u stražnji dio kamiona.

Prva sankcija u Hrvatskoj Čačića već čeka čim se tu pokrene kazneni postupak jer, prema Zakonu o športu, s obzirom na to da mu prijeti kazna teža od tri godine zatvora (ovisno o kvalifikaciji do pet ili čak do 10 godina zatvora, a u Mađarskoj do pet godina), morat će odstupiti s mjesta predsjednika Hrvatskog teniskog saveza, kao što je njegov stranački kolega Srećko Ferenčak učinio u Hrvatskom skijaškom savezu. U Mađarskoj bi se suđenje Čačiću odvijalo u za njega povoljnijim okolnostima, bez javnih pritisaka i očekivanja, osim što bi se vodilo računa da je riječ o uglednom političaru susjedne zemlje. Čak i kad bi suđenje pokazalo da je u svojoj političkoj proračunatosti i ambiciji neutemeljenim očitovanjem prebacivao krivnju na žrtvu, tamošnji sud to ne bi znao pa mu se ne bi niti zamjeralo.

U Mađarskoj Čačić nema vozačke prošlosti i arogantni imidž, što mu je u nas opterećenje, osobito ako su mu raniji prijestupi još u evidencijama. Naša je politika kažnjavanja prometnih prijestupnika pooštrena. Nove standarde nametnuo je slučaj Hrvoja Žužića, osuđenog na pet godina zatvora. I konačno, u nas nitko nije izbjegao zatvor za skrivljenu smrt dviju osobu.

>>Analiza: Hoće li se Čačić ikad više politički oporaviti

>>'Čačić mi nije izrazio sućut, učinio je to šest dana poslije mome odvjetniku'

Komentara 133

SB
sbb
09:11 11.08.2010.

Čačić: Ako bih morao u zatvor to bi bio kraj moje karijere ....ma nem me bajezavat.....

IS
istima
01:02 11.08.2010.

Ako bih morao u zatvor...... koje li arogantnosti. Kao da je pregazio dva šteneta!

KO
kompa
21:46 10.08.2010.

znam da će ovaj moj predhodni komentar uskoro biti obrisan ,,da se kladimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije