Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neplaćanje poreza

Istraga protiv dvojice Mađara i Ukrajinke: Oštetili proračun za 10 milijuna kn

Kune - novac
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
09.10.2020.
u 15:25

Kao direktori trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu u 2016. i 2017. na izvršene isporuke dobara i usluga nisu obračunali, prijavili i platili porez na dodanu vrijednost i pribavili su protupravnu imovinsku korist svojem društvu u iznosu većem od 7,300.000 kuna.

Za čak deset milijuna kuna oštetilo je hrvatski državni proračun troje poduzetnika, stranih državljana, koji su na adresama u Prelogu otvarali tvrtke i varali na porezima. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Mađara (64) i Ukrajinke (42) te tvrtke koju su vodili, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kao direktori trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu u 2016. i 2017. na izvršene isporuke dobara i usluga nisu obračunali, prijavili i platili porez na dodanu vrijednost i pribavili su protupravnu imovinsku korist svojem društvu u iznosu većem od 7,300.000 kuna. Istraga je pokrenuta i protiv 39-godišnjeg Mađara i njegove tvrtke također osnovane u Prelogu, koji je od travnja do prosinca 2017. u mjesečnim prijavama PDV-a propustio upisati robu vrijednu gotovo 11,000.000 kuna. Šteta od neplaćenog PDV-a za Hrvatsku je 2,700.000 kuna

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:52 09.10.2020.

Istraga protiv dvojice Mađara i Ukrajinke: Oštetili proračun za 10 milijuna kn jer su se ponašali sukladno domoćim domoljubnim poduzetnicima koji imaju Hrvatsku i vole ju kao svoji na svome pokrasti.

Avatar Cornelius
Cornelius
18:38 09.10.2020.

I naravno, inspekcija je to utvrdila tek sada. Ali, ako je kod konobara višak od 7 kuna - kontrola odmah iste minute, zatvaranje lokala na 3 mjeseca, kazna u desecima tisuća kuna. No, kod ovih koji kradu milijarde baš se i ne usude vršiti kontrolu. SRAMOTA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije