Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Istraga protiv dvojice Mađara i Ukrajinke: Oštetili proračun za 10 milijuna kn

Kao direktori trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu u 2016. i 2017. na izvršene isporuke dobara i usluga nisu obračunali, prijavili i platili porez na dodanu vrijednost i pribavili su protupravnu imovinsku korist svojem društvu u iznosu većem od 7,300.000 kuna.
09. listopada 2020. u 15:25 3 komentara 349 prikaza
Kune - novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Za čak deset milijuna kuna oštetilo je hrvatski državni proračun troje poduzetnika, stranih državljana, koji su na adresama u Prelogu otvarali tvrtke i varali na porezima. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Mađara (64) i Ukrajinke (42) te tvrtke koju su vodili, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

porez na dohodak nisu podnijeli godišnje prijave Muškarac i žena utajili više od 1,6 milijuna kuna poreza

Kao direktori trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu u 2016. i 2017. na izvršene isporuke dobara i usluga nisu obračunali, prijavili i platili porez na dodanu vrijednost i pribavili su protupravnu imovinsku korist svojem društvu u iznosu većem od 7,300.000 kuna. Istraga je pokrenuta i protiv 39-godišnjeg Mađara i njegove tvrtke također osnovane u Prelogu, koji je od travnja do prosinca 2017. u mjesečnim prijavama PDV-a propustio upisati robu vrijednu gotovo 11,000.000 kuna. Šteta od neplaćenog PDV-a za Hrvatsku je 2,700.000 kuna

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • Avatar Hrvatski Idol i Vođa
    Hrvatski Idol i Vođa:

    Istraga protiv dvojice Mađara i Ukrajinke: Oštetili proračun za 10 milijuna kn jer su se ponašali sukladno domoćim domoljubnim poduzetnicima koji imaju Hrvatsku i vole ju kao svoji na svome pokrasti.

  • Avatar Cornelius
    Cornelius:

    I naravno, inspekcija je to utvrdila tek sada. Ali, ako je kod konobara višak od 7 kuna - kontrola odmah iste minute, zatvaranje lokala na 3 mjeseca, kazna u desecima tisuća kuna. No, kod ovih koji kradu milijarde baš se ... prikaži još! i ne usude vršiti kontrolu. SRAMOTA.