Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje

Istraga protiv direktora koji si je isplatio 1,47 milijuna kuna i krivotvorio diplomu

Mladen Jozinović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
17.12.2018.
u 06:58

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Mladena Jozinovića (38), bivšeg direktora tvrtke Piškornice iz Koprivničkog Ivanca

Nakon što je policija u studenom protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Mladena Jozinovića (38), bivšeg direktora tvrtke Piškornice iz Koprivničkog Ivanca.

U DORH-i ističu da postoji osnovana sumnja da je kao direktor od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u svoju korist, prikazujući ih kao plaćanje na temelju ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine tvrtke. Ugovore je potpisao kao direktor i u svoje vlastito ime kao druga ugovorna strana, dakle sam sa sobom.

- Osnovano se sumnja da je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000 kuna. Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos - navode u DORH-u. Inače, policija je u kaznenoj prijavi navela da si je nezakonito isplatio 2.416.093 kune u bruto iznosu.

Pogledajte video: Prometne kazne - stiže stroži zakon o sigurnosti u prometu

Komentara 38

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:45 17.12.2018.

Pa ne znam šta će mu diploma ako ima iskaznicu HNSa..... Čudim me da nije u JANAFu ili HEPu.

SJ
Sve je uzalud
09:07 17.12.2018.

......hrvatska je dobro pocela ali ispistavilo se da je valika dobro placena krvotvorina....

HE
herojulice
08:10 17.12.2018.

"sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju" samo zbog ovoga bi Bandić već trebao guliti nekoliko doživotnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije