Naslovnica Vijesti Crna kronika

Istraga proširena, Buniću, Čehoku i Horvatu još dva mjeseca zatvora

Dosad je ispitano 27 od 54 svjedoka, a Čehokov odvjetnik Vlado Sevšek zbog toga je ogorčen
14. veljače 2013. u 16:52 4 komentara 1 prikaza
ivan čehok,miroslav bunić,portal
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, njegov zamjenik Zlatko Horvat i predsjednik uprave Zagorje-Tehnobetona Miroslav Bunić ostaju u pritvoru daljnja dva mjeseca.

– Odlučila je tako istražna sutkinja Jadranka Mandušić koja je istragu i proširila za još jedno kazneno djelo – rekao je glasnogovornik zagrebačkog županijskog suda Krešimir Devčić, no na pitanje o kojem je djelu riječ, nije nam mogao dati odgovor. Četvrti osumnjičenik u tom slučaju, pročelnik za prostorno uređenje Stanko Vitez, iz istražnog zatvora pušten je u utorak, s obzirom na to da su u njegovom slučaju ispitani svi svjedoci.

Dosad je ispitano 27 od 54 svjedoka, a Čehokov odvjetnik Vlado Sevšek zbog toga je ogorčen. Tvrdi da USKOK presporo ispituje svjedoke, a zbog toga su ljudi u zatvoru umjesto kod kuće, a prvi bi na slobodu mogao izaći Bunić. U njegovu je slučaju, kaže odvjetnik Mirko Ramušćak, ostalo za ispitati tek nekoliko svjedoka. Podsjetimo, četvorica su privedena sredinom siječnja, kada je pokrenuta istraga zbog sumnje na zloporabu položaja i ovlasti i davanje mita.

>>Vitez pušten, Bunić, Čehok i Horvat ostaju u pritvoru

Elipso

  • krka:

    S obzirom na efikasnost Hr. pravosuđa dečki pravomoćnu presudu mogu očekivati oko 2035. godine!

  • djakputnik:

    Fakat mi nije jasno! Kaj nisu njih dva iz "društveno prihvatljivih obitelji"?

  • robizg:

    A glumio poštenjaka. Na kraju parazit,ima sreće da nije 1945-ta.