Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ZAGORJE

Vitez pušten, Bunić, Čehok i Horvat ostaju u pritvoru

ivan čehok,miroslav bunić,portal
Marko Jurinec/PIXSELL
12.02.2013.
u 17:17

Prema neslužbenim informacijama, USKOK će najvjerojatnije predložiti da im se pritvor produži za još mjesec dana

Jedan od četvero uhićenika u "aferi Zagorje" jučer je pušten iz pritvora. Riječ je o bivšem varaždinskom pročelniku za prostorno uređenje Stanku Vitezu, koji je uhićen sredinom siječnja zajedno s bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, njegovim zamjenikom Zlatkom Horvatom te predsjednikom uprave Zagorje-Tehnobetona Miroslavom Bunićem, koji ostaju i dalje u pritvoru i to najmanje do nedjelje.

– Kako su u Vitezovu slučaju ispitani svi svjedoci te je prestala opasnost od utjecaja na njih, Vitez je mogao biti pušten, no to ne vrijedi za preostalu trojicu za koje bi USKOK mogao tražiti produljenje boravka u istražnom zatvoru koji ističe u nedjelju 17. veljače – rekao je za Večernjak glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Hoće li trojka još dodatnih mjeseca dana "grijati zatvorske klupe", znat će se do kraja tjedna, do kada bi USKOK trebao podnijeti zahtjev za produljenje pritvora.

Podsjetimo, četvorica su prevedena sredinom siječnja, kada je pokrenuta istraga zbog “osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti”.

Sumnja se da su trojica bivših gradskih čelnika, od ožujka 2013. pa sve do lipnja 2011. godine pogodovali društvima kojima je Bunić suvlasnik i predsjednik uprave i to na Bunićevo traženje.

Iako nije potvrđeno, gotovo sigurno je riječ o Zagorje-Tehnobetonu i o Holdingu Zagorje u čijem je ono stopostotnom vlasništvu.

Četvorka je privedena sredinom siječnja, kada je pokrenuta istraga zbog “osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zloporabu položaja i ovlasti”.

>> Lažnom ovrhom s računa Tehnobetona oteli milijune

Komentara 3

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
19:24 12.02.2013.

Čehok je bio poštenjak sve dok se nije upleo u hdz kolo i taj ples ga je odveo u zatvor

Avatar nekakav
nekakav
17:38 12.02.2013.

u kriminalu ogrezloj italiji ovakvi procesi se prekidaju pred izbore. kod nas upravo suprotno, jedna politička struja koja kontrolira sudstvo i policiju (sdp) već par godina pred svake izbore organizira hajku na poltičke protivnike. toga niej bilo ni u poljskoj. nego, zar zbilja misle da i njih neće hvatati? i ti uskoci, dorhovi, suci, zar oni ne misle da će penziju čekati u lipovici, lepoglavi, valturi..? kolko vidimo, rade po diktatu jedne stranke. i za račun iste. još uvijek vjerujete da je hdz kriv za sve?

Avatar Svećenik
Svećenik
19:11 12.02.2013.

ja sam moralna vertikala. Tako je često za sebe zao govoriti gospodin Čehok. nadam se da će sada i u zatvoru biti moralna vertikala i da ne će biti ono.. ne sjećam se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije