Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLO JE GODINU DANA

Istraga otkrila što se dogodilo u Švicarskoj: Policija im pokucala na vrata, oni skočili sa zgrade

Peteročlana obitelj skočila sa zgrade u švicarskom gradu Montreux
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
22.03.2023.
u 17:41

Službenici su došli oca podsjetiti da ode na sastanak s lokalnim obrazovnim vlastima kako bi razgovarali o školovanju njegovog sina kod kuće. Došli su jer otac nije odgovarao na pisma koja su mu slali.

Švicarski istražitelji završili su istragu o nesreći koja se dogodila prije godinu dana u gradu Montreuxu gdje su poginula četiri člana jedne obitelji. Preživio je jedino 15-godišnji dječak koji je bio u komi i oporavio se od teških ozljeda.

Dječak se ne sjeća dana kada su svi skočili sa sedmog kata zgrade. Poginuli su otac, majka, osmogodišnja djevojčica i majčina sestra blizanka. Istraga je sada utvrdila da je ovaj događaj bio planiran, a forenzički dokazi nisu otkrili nikakve znakove borbe prije smrti. Autopsija nije otkrila nikakve tragove droge.

Utvrđeno je i kako su majka i njezina sestra bile duboko upletene u teorije zavjere. U stanu je policija pronašla puno hrane, higijenskog materijala i lijekove. Sve je bilo brižljivo uskladišteno. Rijetko je obitelj izlazila iz stana, a djeca su se školovala kod kuće.

Sestre su djecu odgajale na način da su svijet prikazivale kao neprijateljsko mjesto, a pandemija i ruska invazija na Ukrajinu samo su ojačale njihovo uvjerenje. Pretragom stanova i električnih uređaja otkriveno je kako je kolektivno samoubojstvo pomno planirano, pa čak i uvježbano, piše BBC. Navodi se i kako su samo čekali pravi trenutak da počine samoubojstvo, a tragično je to što su se na taj čin odlučili kada im je policija pokucala na vrata. Službenici su došli oca podsjetiti da ode na sastanak s lokalnim obrazovnim vlastima kako bi razgovarali o školovanju njegovog sina kod kuće. Došli su jer otac nije odgovarao na pisma koja su mu slali.

Švicarske vlasti apelirale su na privatnost preživjelog dječaka.

Ključne riječi

Komentara 2

XA
xaron
19:52 22.03.2023.

Ko bi to kogao povjerovati u ovakvu priču ?

LU
luftbrenzzer
19:42 22.03.2023.

E da, naravno da se radi o slučajnoj vremenskoj koincidenciji nailaska policije u trenutku kad je obitelj odlučila otići s ovog svijeta. Doduše to ne može nitko potvrditi (mrtva usta ne govore) pa se slobodno mogao smisliti scenarij tobožnjeg kolektivnognog samoubojstva. Takvu priču mogu progutati samo imbecili, debili ili kreteni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije