Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj koji je zgrozio hrvatsku

Malena je i dalje kritično: Ozlijeđenoj djevojčici danas će se ispitati vitalne funkcije

Klaićeva bolnica
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.04.2021.
u 09:01

Goran Roić je jučer naveo kako je dijete već kod prijema bilo u teškom stanju, s obzirom na kraniocerebralne ozljede mozga, na mehaničkoj ventilaciji, u moždanoj komi.Tada je također rekao kako je stanje djevojčice, nažalost, vrlo teško te da unatoč svim naporima ne mogu biti izvjesni u mogućnost poboljšanja.

Djevojčica čiji slučaj je zgrozio Hrvatsku iz okolice Nove Gradiške u srijedu ujutro donesena je u tamošnju Opću bolnicu. Tamo ju je donijela majka i rekla da je dijete palo. Njezine ozljede bile su teške, posebno one na glavi, a imala ih je i po cijelom tijelu. Pokušali su je reanimirati, a s obzirom na ozbiljnosti ozljeda, dijete su prevezli u Klaićevu bolnicu u Zagrebu gdje su je operirali i stavili na respirator. Jučer je ravnatelj bolnice u Klaićevoj potvrdio da je dvoipolgodišnja djevojčica još uvijek vitalno ugrožena i u kritičnom stanju.

Goran Roić je jučer naveo kako je dijete već kod prijema bilo u teškom stanju, s obzirom na kraniocerebralne ozljede mozga, na mehaničkoj ventilaciji, u moždanoj komi.Tada je također rekao kako je stanje djevojčice, nažalost, vrlo teško te da unatoč svim naporima ne mogu biti izvjesni u mogućnost poboljšanja.

Roić je za Dnevnik.hr potvrdio da će djevojčica danas biti podvrgnuta dodatnim dijagnostičkim testovima koji će ukazati na stanje vitalnih funkcija, a oni bi također trebali objektivizirati stupanj oštećenja moždanih struktura.

VIDEO: Otac teško ozlijeđene djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je u subotu mjesec dana istražnog zatvora za roditelje djevojčice. Majci je istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a ocu zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer je već osuđivan za dugo kazneno djelo.  Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici. Njoj se na teret stavlja pet kaznenih djela, a ocu četiri.

Ministar Josip Aladrović naveo je da, nakon što su u upravnom nadzoru utvrđene nepravilnosti te je smijenjen ravnatelj Centra, u utorak tamo odlazi tim Ministarstva kako bi se pobrinuo da se stručnost u tom centru podigne na višu razinu. Vršiteljica dužnosti Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović rekla je da je smijenjeni ravnatelj Branko Medunić i dalje zaposlenik Centra, a ako izvid Ministarstva pokaže propuste djelatnika u slučaju teško ozlijeđene djevojčice, najavila je otkaze i sankcije. 

Komentara 6

DU
Deleted user
13:12 04.04.2021.

Ravnatelj ostaje i dalje zaposlenik, znači plaća stiže redovito a on i dalje ne radi ništa. Suci suspendirani ali primaju i dalje plaću, istina samo pola plaće. A mi obični mali smrtnici nemamo nikakvu zaštitu, ni plaću ni pola plaće ni posla. Kad će se netko iz vlasti zauzeti za male ljude bez plaće, posla i novca? A umirovljenici? Imaš 1700 kn penzije i nema ni uskrsnice ni dodatka, ništa. Uskrsnica djelatnika centra za soc. rad je vjerojatno veća od mirovine prosječnog umirovljenika. I to je pravedna i socijalna država? Jao nama...

MA
Maiden
10:04 04.04.2021.

Joj da mi ih se dočepati!

RO
RogaBabaroga
09:27 04.04.2021.

napravit im isto to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije