Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Istra pogođena kišom, nabujale rijeke, u Drnišu pala tuča

Rijeka: Zbog obilne kiše nabujala rijeka Rječina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.05.2019.
u 16:59

Na rijeci Mirni na postaji Ponte Porton blizu Žudetića proglašene su redovne mjere obrane od poplava, a u 16.40 sati izmjeren je vodostaj od 482 cm, dok je ranije tijekom dana bilo čak 499 cm

Jaka kiša praćena vjetrom padala je proteklih sati u gotovo cijeloj Istre te je ponegdje stvorila probleme, rekao je novinarima načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, dodajući kako je najviše kiše palo je na području Rovinja, Medulina i Pule te da su vatrogasci ispumpavali vodu na terenu. 

Istramet navodi kako je od ponoći do 12 sati u Medulinu je palo 45 milimetara kiše, od čega gotovo 40 milimetara u samo jednom satu, između 11 i 12 sati, što je više od 60 posto prosjeka na mjesec, a u Rovinju je izmjereno 35 milimetara, od čega je većina pala u kratkotrajnom pljusku poslije deset sati.

Prema podatcima istarske policije, unatoč vremenskim neprilikama, promet je u Istri tekao bez zastoja i teškoća. 

Na rijeci Mirni na postaji Ponte Porton blizu Žudetića proglašene su redovne mjere obrane od poplava, a u 16.40 sati izmjeren je vodostaj od 482 cm, dok je ranije tijekom dana bilo čak 499 cm, što je samo jedan centimetar od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava.

"U cijeloj toj situaciji dobra je vijest da su ukinute redovite mjere zaštite od poplave, vodotoci su pali i stanje je povoljnije", rekao je Dino Kozlevac.

Rijeka: Zbog obilne kiše nabujala rijeka Rječina Rijeka: Zbog obilne kiše nabujala rijeka Rječina
1/7

Zahvaljujući oblacima i kiši temperature zraka bile su osjetno ispod prosjeka, u podne su bile između 10 °C na Ćićariji i 17 °C lokalno na zapadu Istre.

U Rijeci je pak zbog obilne kiše nabujala rijeka Rječina.

Radio Drniš javlja kako je tamošnje područje pogođeno i tučom.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Tračalo
Tračalo
18:02 29.05.2019.

obilna kiša je normalna prirodna pojava samo što odvodnja i kanalizacija nije stručno projektirana za taj kapacitet vode

DU
Deleted user
18:03 29.05.2019.

Eto sada znamo zašto se Miletiću mantalo. Nije sve zbog bijelog praha.

DU
Deleted user
18:12 29.05.2019.

Kako čitamo da se planet "namjerno zagađuje" nebi li oblaci smanjili djelovanje Sunca na Zemlju, nije čudo da nam se javljaju obilne prljave kiše, tornada te ogromne nepogode! Zamislite te "bolesnike" koji sve čine umjesto da prekinu proizvoditi stakleničke plinove! Novac, novac i samo novac pojedinaca uništit će jednu generaciju na Zemlji! Strašno! U zabludi su oni koji kažu da je zimi.i ljeti ovakvo vrijeme "normalno"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije