Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABDULAH II.

"Istočni Jeruzalem je palestinski glavni grad"

abd
AFP
25.03.2010.
u 12:18

"Jordan odbacuje i osuđuje sve mjere promjene identiteta istočnog Jeruzalema i izbacivanje arapskih kršćana i muslimana", rekao je kralj u razgovoru s urednicima glavnih arapskih dnevnih listova.

Jordanski kralj Abdulah II. izjavio je da se Izrael igra s vatrom dok nastavlja s izgradnjom u istočnom Jeruzalemu i pokušava promijeniti identitet svetoga grada.

- Jordan odbacuje i osuđuje sve mjere promjene identiteta istočnog Jeruzalema i izbacivanje arapskih kršćana i muslimana - rekao je kralj u razgovoru s urednicima glavnih arapskih dnevnih listova.

- Istočni Jeruzalem je glavni grad neovisne palestinske države koja treba biti osnovana što prije - naglasio je Abdulah II.

- Jeruzalem je dio palestinskih teritorija koje je Izrael okupirao 1967. i, poput drugih teritorija, suočen je s izraelskim akcijama koje su nelegitimne i nelegalne i vode u nove sukobe - dodao je kralj.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
13:16 25.03.2010.

Za više od polovice svjetske populacije Jeruzalem je sveti grad i trebalo ga se staviti pod protektorat UN. Ovako će se oko statusa Jeruzalema i prava na njega uvjek netko buniti i misliti da je zakinut.

Avatar Bjesomar
Bjesomar
15:40 25.03.2010.

Kad albanci kur.em osvojise kosovo onda nikome nista. Sada izraelci koriste tu istu muslimansku taktiku...milo za drago..neka grade.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:38 25.03.2010.

Njegov otac je pobio više Palestinaca nego Izrael za 60 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije