Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Istina o hrvatskom pravosuđu

12.10.2018.
u 00:12

Riječ je o iscrpnom izvješću o učinkovitosti i kvaliteti pravosuđa u 45 zemalja koje se objavljuje svake dvije godine i u kojem Hrvatska dosad nije dobro prolazila

Europska komisija za učinkovitost pravosuđa (CEPEJ) objavila je izvješće o učinkovitosti i kvaliteti pravosuđa za 45 zemalja, uključujući Hrvatsku. Riječ je o iscrpnom izvješću koje se objavljuje svake dvije godine.

Ovogodišnje je na 338 stranica, s usporednim podacima po brojnim kriterijima za 45 zemalja koje su poslale podatke, a na području kojih obitava oko 820 milijuna stanovnika. Lihtenštajn, San Marino i Sjeverna Irska (kao entitet u okviru Ujedinjenog Kraljevstva) jedine su članice 47 zemalja Vijeća Europe koje nisu poslale podatke, s tim da uz Izrael od nečlanova prvi put sudjeluje i Maroko.

Hrvatsko se pravosuđe u ranijim izvješćima nije dobro provelo...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Hrvatima su dvije i pol godine škole uzaludne, a djevojčice imaju veći potencijal

>>Ćiro: Rebić je za mene u ovom trenutku najbolji napadač u Europi

>>Što je loše: Ministar zdravstva ili oporbeni argumenti za njegovu smjenu

>>Thomas Erikson: Možda vaš šef i nije bahati idiot kao što vi mislite

Ključne riječi

Komentara 4

WW
wwwcroxx
06:04 12.10.2018.

Sve države članice EU su osudile komunizam i komuniste. Niti jedna od tih država ne želi da sa EU iduće godine predsjeda Hrvatska koju vode komunisti i u kojoj u pravosuđu sjede isti oni ljudi koji su tu sjedili za vrijeme komunističkog režima. Sada je konačno na redu lustracija komunista...

DU
Deleted user
08:21 12.10.2018.

Pravosudje u HR stiti kriminalce (ne sve, samo bogate i zasluzne 1991 - 2018), a male, postene ljude drzi za idiote.

DU
Deleted user
11:39 12.10.2018.

Pravosuđe u Hrvatskoj ustvari ne postoji jer ovo što rade licemjerni suci, nesposobni tužitelji i pokvareni branitelji je tragikomedija u kojoj račun plaćaju svi građani. O korupciji ne treba govoriti jer je to stil ponašanja svih gore navedenih sudionika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije