Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Isti mentalni sklop onemogućio novinare u Pekingu i u Zagrebu

Akreditacija nam omogućava da bez zapreka obavljamo svoj posao. Oni koji ih uskrate tim činom šalju poruku o sebi

Komentari 21

Avatar Django
Django
14:09 03.12.2013.

Gospođa je totalno promašila tezu. 1. Njoj nitko nije uskratio akreditaciju 2. Silenzio stampa - postoji u cijelom svijetu 3. Dostupnost kolumni u njenom vlastitom listu je selektirana, ovisno o stavu onoga koji piše kolumne. Za pročitati Raspudića ili Ivkošićaića morate potrošiti bodove, dakle platiti. Za pročitati Tomu, Pofuka ili ovu gospođu, ne košta vas ništa.

VL
DU
Deleted user
14:14 03.12.2013.

Da se profesionalno izvješćuje nebi bilo problema , ali vi ste gospodo stali na jednu stranu i bili ne objektivni!

VL
NA
Nadalinaaa
14:08 03.12.2013.

Je, isti mentalni sklop vladajućih je u Pekingu i u Zagrebu, samo što u su u Zagrebu građani iskoristili demokraciju za zaštitu svojih prava, dok oni u Pekingu to još ne mogu.

VL
GE
Getgum
12:29 03.12.2013.

O slobodi Hrvatskih medija zadnjih dana se moglo dosta toga proćitat u Njemaćkim medijima,koji su današnju slobodu medija u Hrvatskoj uspoređivali sa medijskim slobodama za vrijeme Jugoslavije.

VL
Avatar drug tito
drug tito
13:51 03.12.2013.

Vrlo loš komentar drugarice Šerić. Plitko, površno.

VL
NI
niks100
12:55 03.12.2013.

Takvu medijsku blokadu nemogu sloziti ni u Sj. Koreji. Kazu oni solidarizacija ?

VL
DD
ddh
13:17 03.12.2013.

Nitko, pa niti inicijaativa za brak nema nista protiv objektivnog informiranja. Ali to sto su radili mediji i sto rade i dan danas nema nikakve veze s objektivnoscu ili profesionalizmom. Mediji koji u 90% slucajeva lazu, izmisljaju i spletkare, koji vrijedjaju i udaraju duboko ispod granice prihvatljivosti, to su 98% medija u Hrvatskoj, koji nemaju nikakvo pravo prozivati bilo koga i za bilo sto. Ti i takvi mediji, mediji jednoumlja i podmuklosti, mediji koji ne skacu kad jedna budala iz njihove sredine stavlja kukasti kriz na sveti hrvatski grb, za koji su polozeni mnogi zivoti su mediji u krivoj drzavi i u krivom narodu. Taj hrvatski narod i ta hrvatska drzava ne spadaju u isti kos sa tim medijima. Ti mediji ostavljaju dojam i postavljaju se ka Khuenovski ili Rankovicevski mediji kojima je glavna zadaca pljuvanje po svemu sto je hrvatsko. I zato im treba zabraniti pristup svakom skupu gdje se okuplja kulturna i gradjanska Hrvatska. Neka idu ka Savi Strbci ili Josupovicu. To je njihov nivo.

VL
DU
Deleted user
13:42 03.12.2013.

Čitatelj i javnost imaju pravo na istinu i objektivnost novinara. "Novinari", čast iznimkama, koji djeluju u Hrvatskoj uglavnom se ponašaju kao šerifi, nose se svojom samovoljom ili pak su samo subjekti u ispunjavanju obaveza koje im je nametnuo poslodavac iz svojih osobnih interesa. Ti isti ljudi koji nisu u stanju obaviti svoj posao na častan i profesionalan način traže pak od svih drugih da se prema njima ponašaju korektno. Ne zna s kojim pravom. Novinari su u civiliziranifh društvima zaista ona skupina koju treba štiti. Ali sakrivati se iza novinarskog poziva da bi se izvrijeđala cijela javnost koja ne misle kao oni je najobičniji kukavičluk. Možda profesionalni kukavičluk ali ipak kukavičluk.

VL
Avatar mijan
mijan
14:44 03.12.2013.

Drugarice Seric, vi ste ipak verzirani za vanjskopoliticke teme, a ove nase domace bolje ostavite ! Samo, znamo mi, nesto stariji, koji su to birani kadrovi mogli biti delegirani van i siriti istinu o nama ! Sto se tice pisanja o referendumu dovoljno je prolistati rijecki Novi List i sl. pa i ne cude rezultati, naprotiv - rezultati su izvrsni u odnosu na kolicinu indoktrinacije, bijesa, bezobrazluka i antihrvatske klime samozvanih reformatora iz ovih, na njihovu zalost, ipak izrazito hrvatskih krajeva !!

VL
VE
verica2
15:27 03.12.2013.

Autorica, između ostaloga, piše "I nije ih zanimalo hoću li ja o svemu tome pisati hvalospjeve, biti samo hladan i objektivan izvjestitelj koji prenosi gole činjenice ili ću ih sočno i argumentirano iskritizirati." Kad je riječ o ovom referendumu, novinari su kao prvo iznosili netočne informacije i kritizirali sočno, ali ne i argumentirano. U tome je problem.

VL
Avatar imotska115
imotska115
15:27 03.12.2013.

Prosla i bila na svim konvencijama svita i nista nije naucila sto to znaci biti demokrata. Sto pisu nase medije sami protiv svog naroda to je apsurd. Kad bi se novinari ovako ponasali u zapadnim zemljama dobili bi spicu na licu mjesta, jer bi njihova tvrtka platila ogromnu stetu za krivo klevetanje.

VL
GI
gismund
15:41 03.12.2013.

na žalost u te 2 zemlje isti je mentalni sklop velikog dijela režimskih novinara koji nemaju svoje "ja" nego pišu onako kako gazde od njih očekuju!

VL
AS
asi2013
15:26 03.12.2013.

Gospođo Toma novinari su poseban sloj dirigiranih projektila. Vi kada kritizirate Građansku inicijativu za brak, upravo ste jedna od takvih novinara. Jer ono što je prethodilo toj odluci jest katastrofalno pokvareno i neobjektivno ponašanje vaše novinarske kaste.

VL
DO
domazl
15:46 03.12.2013.

E, moja Serička. Pokušaj kakati protiv SAD-a, njegova predsjednika, pa ćeš vidjeti akreditaciju malo sutra. A novinari svih medija su preočito navijali protiv ZA na referendumu. Bilo mi je neugodno gledati i slušati državne medije, kojima su se pridružili i ostali. Groznije nego do 1990.

VL
Avatar Stjepan .
Stjepan .
13:43 03.12.2013.

ahahaaaaaa :)

VL
Avatar Personal
Personal
13:19 06.12.2013.

Gluposti! Uskraćivanje akreditacja je zasluženo i dobili su ga samo neobjektivni i pristrani mediji. Kod nas već dugo novine služe interesima svakoga samo ne Hrvata i Hrvatske. Bijedno, tako loše novinarstvo nismo imali ni u zadnjim godinama komunizma.

VL
AS
asi2013
15:30 03.12.2013.

Izvinjavam se gospođi Toma. Ovo se odnosi na gospođu Šerić. moj gornji komentar!

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
20:53 04.12.2013.

Pa što se čudite cenzuri ...to vam je Opus Dei...tajna sekta...to bi vam bilo kao da tražite slobodan pristup novinara na kardinalskim konklavama

VL
KL
KlaWocin
12:57 05.12.2013.

"Oni ne vjeruju da su novinarima činjenice svetinja i da ozbiljnih novinara koji namjerno i tendenciozno izvrću činjenice gotovo da i nema." Gospođo, ja ne znam u kojem svijetu vi živite odnosno sigurno u nekoj drugoj dimenziji? Ne postoji ni ni jedan novinar u vodećim medijima koji je objektivan i koji ne izvrće činjenice, to je najbolje pokazani pisanjem i izvješćivanjem oko referenduma!

VL
BU
BubicaMala
15:25 04.12.2013.

Ako se udrugu proziva da je trebala unatoc neslaganju s pojedinim novinama omoguciti pravo pristupa svom stozeru, onda je i VL unatoc neslaganju s odlukom UIO trebao izvjestavati tu vecer iz stozera, a ne odbiti akreditaciju koju su mogli dobiti.. Ovako ste svoje citatelje uskratili za informaciju i ispali strasno neprofesionalni.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.