Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruža kroz povijest

Iste godine kada je otvoren La Manche, krenula je i Večernjakova ruža

Večernjakova ruža
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
21.02.2024.
u 07:27

Večernjakova ruža je ustanovljena 1994. godine, a prva je dodjela održana u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Nakon 24 godine stanke Brazil je opet zasjeo na svjetski nogometni tron, četvrti put u povijesti. Britanska kraljica Elizabeta II. i francuski predsjednik François Mitterrand svečano su otvorili pedesetkilometarski tunel ispod La Manchea.

Nobelovu nagradu za mir podijelili su izraelski premijer Yitzhak Rabin, šef izraelske diplomacije Shimon Peres i vođa Palestinske oslobodilačke organizacije Yasser Arafat... Bile su to neke od udarnih vijesti o kojima su prije 30 godina izvještavali svi svjetski mediji.

Iste te 1994. Hrvatska je vidala ratne rane, mladost je ginula na bojištima, prognanici su čekali povratak kući. Kuna je u svibnju postala nacionalna valuta, u rujnu nas je prvi put posjetio papa Ivan Pavao II... U povijesti 1994. godine ostat će zabilježeno i da je tadašnja RTV rubrika Večernjeg lista ustanovila Večernjakovu ružu – nagradu koju su najpopularnijim osobama estradnog, kulturnog i televizijskog života u Hrvatskoj dodjeljivali čitatelji Večernjaka.

POVEZANI ČLANCI:

Zauzvrat su za njih bile osigurane nagrade u vrijednosti većoj od ondašnjih 20.000 maraka pa su čitatelji imali priliku osvojiti toaletni stolić, garnituru za kupaonicu, trodijelni svileni komplet, tretmane algama... Prva je dodjela održana u Satiričkom kazalištu Kerempuh, a želja tadašnjeg glavnog urednika Branka Tuđena da Večernjakova ruža postane tradicionalnim oblikom priznanja najboljim i najpopularnijim medijskim ličnostima odavna je postala stvarnost.

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je Zagreb izgledao prije 10 godina

Večernjakova ruža
1/32

VIDEO Najstariji frizerski salon u Hrvatskoj slavi sto godina postojanja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije