Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan propust

Istarski donačelnik nije upisao luksuznu vilu u imovinsku karticu: To je bila pogreška

Marijan Kostešić
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/2
10.02.2020.
u 18:56

Kostešić je godinama bio načelnik općine, a vila koju iznajmljuje turistima pojavila se u njegovoj imovinskoj kartici u 2011. godini, no sada je više nema

IDS-ov zamjenik načelnika općine Marčana, Marijan Kostešić, sedam godina nije prijavio u imovinsku karticu vilu s bazenom vrijednu oko tri milijuna kuna.

Njegova imovinska kartica puna je pogrešaka i nelogičnosti, pišu 24 sata. Kostešić je godinama bio načelnik općine, a vila koju iznajmljuje turistima pojavila se u njegovoj imovinskoj kartici u 2011. godini. Tada ju je procijenio na  292 tisuće kuna navevši kako se radi o kući s okućnicom od 320 kvadrata.

U sljedećoj imovinskoj kartici, podnesenoj 2013., vrijednost vile porasla je na tri milijuna kuna, ali još je upisana površina od 320 kvadrata. No, u posljednjoj imovinskoj kartici iz 2017. milijunske vile s bazenom uopće nema.  

– Vila je prije bila evidentirana i ja sam 2013. svoju polovicu prepisao supruzi. Ona prva procjena od 292 tisuće kuna? To je bila pogreška, mislio sam da sam napisao u eurima. Sad je nadograđena, legalizirana, plaćene su sve obveze. Koliko ona sad vrijedi? Mogu procjenjivati koliko hoću, ali ovisi što tržište kaže. Negdje objektivno od 400 do 500 tisuća eura. Ovisi kako tko naiđe. Upisat ću je – rekao je Kostešić.

Iz imovinske kartice nestalo je i 35 tisuća kvadrata zemljišta.

– Kad se sve skupa utvrđivalo, vidjelo se da nije sve naše. Držali smo to u nekom posjedu, ali onda su se javili neki drugi ljudi. Sad provjeravamo u gruntovnici puno vlasništvo. U svakom slučaju, tu je više od 10 hektara sve skupa - kaže Kostešić.

VIDEO Škola ispunjavanja imovinske kartice

Komentara 11

PR
prajdali100
19:24 10.02.2020.

Jadan čovjek zaboravio upisati luksuznu vilu.Da nije senilan? Demencija???

Avatar doog_kool
doog_kool
19:37 10.02.2020.

Kakvi nas kokošari predstavljaju i vode,jadna li nam majka. Bez obzira na stranku sve ih povezuje jedna stvar,a to je da su svi kokošari i lopine,narode probudi se!!!

NO
Nordik
19:22 10.02.2020.

Svaki dan naslovi hdz-lopovi. Dajte malo i drugima prostora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije