Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
histerija u beogradu

‘Ista ruka upravlja Haaškim sudom i otimanjem Kosova’

kosovo
Reuters/Pixsell
28.11.2012.
u 08:00

U četvrtak će Haaški sud presuditi trojici Albanaca, među kojima je i Ramush Haradinaj, vođa OVK i bivši kosovski premijer

Dok se u Haaškom sudu čeka još jedna presuda za udruženi zločinački pothvat, u Beogradu su i prije toga počeli objavljivati reakcije, na valu opće histerije još od oslobađajuće presude Gotovini i Markaču.

Na optuženičkoj klupi trojica su Albanaca s Kosova, a prvooptuženi Ramush Haradinaj, vođa OVK, bio je kosovski premijer od 2004. do ožujka 2005., kad se predao Haagu. Presuda će biti izrečena sutra, a beogradski Blic piše da će Haradinaj opet biti kosovski premijer ako bude oslobođen. U tom slučaju aktualni premijer Hashim Thaçi bio bi predsjednik s novim ovlastima. Nagađa se da bi i taj zločinački pothvat, kako ga vidi haaško tužiteljstvo, mogao ponovno pasti na sudu. Haradinaj je već jednom, 2008. godine oslobođen, ali je tri godine poslije žalbeno vijeće dio te presude ukinulo i vratilo na ponovno suđenje.

Pod naslovom “Nova provokacija” Blic najavljuje da će, ako Haradinaj postane premijer, to značiti i promjenu u razgovorima Beograda i Prištine. “Ista ruka upravlja Haaškim sudom i pokušajem otimanja Kosova od Beograda”, izjavio je Nenad Popović, potpredsjednik Narodne skupštine i DSS-a, stranke Vojislava Koštunice. “Ako Haradinaj bude oslobođen, bit će teško nastaviti s politikom pomirenja u regiji”, izjavio je premijer Ivica Dačić, koji se početkom studenoga s Thaçijem sastao u Bruxellesu kad je dogovoreno poštovanje potpisanih sporazuma.

>>Thaci Dačiću: Pobijedili smo u ratu, pobijedit ćemo i u miru

Komentara 5

CA
CaptainAmerica
19:40 28.11.2012.

hahaha evo nam dokaza da se cijelom narodu moze isprati mozak

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:11 28.11.2012.

Ista retorika kao i prije dvadeset godina,...samo ovaj pu su zubi truli. Samo nastavite vampiriti narod,.....skroz do ludila.

SI
sikert
08:18 28.11.2012.

Piše-"Ista ruka upravlja Haaškim sudom i pokušajem otimanja Kosova od Beograda”, izjavio je Nenad Popović, potpredsjednik Narodne skupštine i DSS-a, stranke Vojislava Koštunice." Da neće izjaviti da je Beogrdu i Hrvatska oteta, sve je njuihovo što je bilo nekada u sastavu Jugoslavije. Kosovo je međunarodno priznata Država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije