Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOSTITELJI I PANDEMIJA
Povratak na članak

Inspektorat: Mi nismo neprijatelji, zamislite da se tamo netko zarazio

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić o razlozima zatvaranja restorana Tekka u Zagrebu i relaksaciji mjera

Komentari 84

DU
Deleted user
07:21 21.04.2020.

HDZ ovim uhljebima jos nije jasno da privatni sektor puni proračun. Mikulić je svjesno umanjio vrijednost svoje nekretnine radi nižih davanja, i taj ti je sef inspektorata!

VL
DU
Deleted user
07:36 21.04.2020.

Mikulić, da li je to onaj koji je u Jugi po Dubravi popisivao i prijavljivao vjernike koji idu u Crkvu a danas liže oltar? Nema ništa odvratnije od HDZ ovca koji glumi domoljuba dok potkrada tu istu državu!!!

VL
MA
Majkomoja
07:15 21.04.2020.

Zatvori sve majstore, zatvori cestu jel što ako se auti sudare, zatvori bolnice jel što ako neki doktor da pogrešnu dijagnozu ali gospon Inspektora ne diraj

VL
TO
torente
07:37 21.04.2020.

Ovdje je jedino pitanje vjerujete ili Mikuliću hdzeovcu ili vlasniku restorana??? Ja vjerujem vlasniku restorana.

VL
KM
ko_munjara
07:19 21.04.2020.

Čuj ovo, Mikulić partner, hahaha.

VL
IN
inot
07:54 21.04.2020.

Ovi je primjer nesposobnog uhljeba i niš koristi koji veze sa vezom nema sa poslom kojeg bi trebao radit.Bljutavo do jaja

VL
DU
Deleted user
07:19 21.04.2020.

Autori kažete da priča ima dvije strane. Gdje je druga? Zašto niste pitali ministra, Ako smatrate da je nešto problem a vi ste partner zašto niste samo upozorili vlasnika? Ja tvrdim da ce država znati raditi ako i samo ako bude imala place u skladu s stanjem privatnog sektora koji im njihove place zaradjuje. Kad bi ovom inspektoru placa ovisila o broju otvorenih restorana drzava bi bila partner..

VL
IV
ivicin
07:03 21.04.2020.

koji humanitarci...sto bi se dogodilo .. nista se ne bi dogodilo..zgradu ine naftaplina namijenili inspektoratu..????? logicno inzenjeri sjede u uredima negdasnjih pravih inzenjera...

VL
GO
goran222
07:22 21.04.2020.

Ma vidi ti brižnog Andrije,kako se on brine za boljitak svekolikog pučanstva.

VL
IB
iva.begovic
07:47 21.04.2020.

u jednim dnevnim novinama izašla je preslika inspekcijskog zapisnika i primjetila sam, obzirom da nešto znam o uredskom poslovanju, da su brojevi klase nepotpuni, a urudžbeni broj "nemoguć". Izgleda kao da je nešto pošlo krivo, kao da je inspektor odr od stresa zaboravio svoj urudžbeni broj, a za nadzor se toliko loše pripremio da nije znao dodijeliti klasu predmetu.. Subjekt u nadzoru to bi mogao provjeriti tako da usporedi klasu i urbroj rješenja kojeg je dobio u pisanom obliku sa klasom i urbrojem zapisnika iz nadzora. Ako se u bitnome razlikuju, izvjesno je da su klasa i urbroj zapisnika, kao što pretpostavljam, totalno krivi te bi po toj osnovi mogli osporavati cijeli inspekcijski nadzor. Ako se sustav bavi detaljima pod mikroskopom, neka tako učine i građani tj. poduzetnici. Neka paze na svaki detalj (iako, klasa i urbroj nisu detalji), neka ne propuste dati primjedbe na zapisnik tj. neka se educiraju i/ili angažiraju odvjetnike. Možda i među ljubiteljima sushija ima neki pravnik koji bi im pro bono pomogao.

VL
MA
maklin
07:40 21.04.2020.

Koliko je premijer pogodio s ljudima za koronu, tako je sada nažalost izbrisao to s ovim čovjekom.

VL
GA
gadovi
07:43 21.04.2020.

zamislite da se mikulić slučajno rodio sa nepilećim kvocjentom inteligencije?

VL
DU
Deleted user
08:12 21.04.2020.

Da, da: pa je zbog jednog stola trebalo odmah zatvoriti na 30 dana. Toliko o dobronamjernosti Inspektorata.

VL
DU
Deleted user
08:13 21.04.2020.

Mikulić je slika i prilika nase hrvatske zbilje.

VL
ME
medvedgrad
07:30 21.04.2020.

Hrvoje Bujas blasfemičar? Bujas i Mikulic, dvije moralne vertikale. Ovakvi ljudi bi u civiliziranim drustvima bili izopceni na margine. Kod nas su dušebriznici (da se Bujas ne uvrijedi).

VL
Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
08:15 21.04.2020.

"Mi sa svim poduzetnicima želimo graditi odnos povjerenja, sigurnosti i partnerstva.", kava mi izasla na nos koliko se nasmijah :))) E to je pravi Monthy Python, a ne oni britanci! Da zivim u Hr ne bi mi bilo smijesno, ali ovako sa sigurne udaljenosti, moram priznati da su ova i ovakve izjave izuzetno smijesne i zabavne kada ih izjavi netko od Hr politicara!!

VL
SV
sveznam1
07:33 21.04.2020.

budite oprezni drzava ce vam lupati kazne gdje stigne proracun je prazan!!

VL
EU
eugenya
08:30 21.04.2020.

Ima li u državi koja služba koja nadzire rad Inspektorata? Ako ima, trebala bih hitno u nadzor DIRH-a i inspektora. Možda bi ih zatvorili na 30 dana, a možda i trajno !

VL
DU
Deleted user
07:28 21.04.2020.

Stolovi prenose coronu, sad je sve jasno... :-)

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:42 21.04.2020.

Radilo se o nedovoljnoj informiranosti. Ugostitelji tvrde da su se pridržavali pravila koja je objavilo Ministarstvo turizma na svojim stranicama tijekom ožujka. U međuvremenu su se pravila promijenila, a novu verziju iz mjeseca travnja to ministarstvo nije objavilo. Pokazalo se i da udruge poduzetnika na vrlo neodgovoran način usred krize ne rade ono što se očekuje u takvoj situaciji, a to je edukacija i pomoć uz primjere kako i što treba raditi. Poduzetnici tvrde da je to zato jer su te organizacije prepune nestručnog kadra koji nije u stanju niti razumjeti i shvatiti niti pravno niti praktično jednostavne odredbe kriznih stožera ali i neda mu se raditi takvu vrstu poslova. Bunt je krenuo upravo prema HGK i HOK koje su poduzetnici dužni zakonski financirati ali i prema HUP-u pa i sindikatima u kojima se lijepo živi bez podrške i edukacije svojih dragovoljnih članova. Ministarstvo turizma i turističke zajednice isto su označeni kao potpuno beskorisno leglo nerada i mjesto uhljebljenja tko zna koga sve a na teret poduzetnika. Inspektorat dobro kaže da pridržavanje mjera daje povećanu sigurnost od smrti od zaraze i to je svakako točno. Ali netko treba o tome educirati poduzetnike, izjave i proglasi raznih stožera nisu najsretniji način. Naravno da je veliki broj poduzetnika dobio naknadu za radnike i obećano je i za poreze i doprinose kao i za izgubljenu dobiti. To treba imati na umu također. Udruge poduzetnika trebaju biti dragovoljne a turističke zajednice i nameti ukinuti.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.