Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3d printer hrane

Draga, molim te, isprintaj mi ručak!

Foodini
Foto: Foodini
1/4
12.12.2013.
u 07:13

Tvrtka Natural Machines u prodaju pušta 3D printere hrane za masovnu uporabu

“Draga, molim te, isprintaj mi ručak!”, mogla bi uskoro biti sasvim uobičajena rečenica u domovima diljem svijeta. Naime, tvrtka Natural Machines sa sjedištem u Barceloni u prodaju pušta 3D printere hrane za masovnu uporabu. Inženjeri iz te kompanije objasnili su da je ovo samo nastavak razvoja 3D printera te kako je bilo očekivano da, nakon što su uspješno isprintane šahovske figure, dijelovi alata pa čak i oružje, na red dođe hrana.

Novi 3D printer nazvan je Foodini i spoj je, kako kažu njegovi izumitelji, tehnologije, hrane, umjetnosti i dizajna, a može isprintati sve od čokoladnih kolačića do pizze i raviola. Cilj im je da Foodini postane neizostavan dio kuhanja u obiteljima, ali i restoranima.

U printer hrane stave se specijalne kapsule ispunjene svježim sastojcima, a korisnik onda na monitoru izabere hranu koju želi jesti i Foodini je zatim isprinta.

– Tako možete djetetu, recimo, isprintati kolačić po njegovoj želji, ili pak ukras za tortu kao iznenađenje voljenoj osobi. Trgovine su već pokazale interes za ovaj proizvod i ponudit ćemo printanje hrane na licu mjesta ili pak kupovanje kapsula sa sastojcima koje ljudi mogu printati kod kuće – objasnila je suosnivačica tvrtke Lynette Kucsma.

Foodini bi se u trgovinama trebao naći iduće godine po cijeni od 835 funti.

>>Hoće li 3D printanje omogućiti kolonizaciju Marsa?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije