Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojni mimohod

Ispred Vučića u Moskvi na vojnoj paradi pojavio se hrvatski robot

parada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
10.05.2018.
u 11:33

Ima snažni pogonski sustav koji vozilu omogućava iznimne manevarske sposobnosti i sigurnost njegovim operaterima jer je njime moguće upravljati preko daljinskog upravljača na razdaljinama preko čak 1500 metara

Dan pobjede nad fašizmom u Rusiji tradicionalno je obilježen u srijedu vojnim mimohodom na moskovskom Crvenom trgu na kojem je po prvi put sudjelovao i robot za razminiravanje Uran-6 kojeg proizvode ruske tvrtke po licenci hrvatske tvrtke Dok-ing, prenosi tportal.hr.

Ispred ruskog predsjednika Vladimira Putina i gostiju, srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pokazan je ruski vojni arsenal, među kojima i najnovije oružje - tenk na daljinsko upravljanje Uran 9, kao i hrvatski robot za razminiravanje MV-4 kojeg proizvodi sisačka tvrtka Dok-ing, a kojeg prema našoj licenci proizvode Rusi pod nazivom Uran-6.

Dok-ingov stroj za razminiranje MV-4, koji je zbog izvoza u 24 zemlje postao svjetski brend, a upotrebljavaju ga i američki marinci, jedan je od najboljih robotiziranih sustava za razminiranje, piše tportal.hr, a zašto je tako poseban?

Njegova robusna, niskoprofilna struktura čini ga otpornim na eksplozije protupješačkih mina i improviziranih protupješačkih eksplozivnih naprava. Također, ima snažni pogonski sustav koji vozilu omogućava iznimne manevarske sposobnosti i sigurnost njegovim operaterima jer je njime moguće upravljati preko daljinskog upravljača na razdaljinama preko čak 1500 metara

Ono što mu je posebna prednost je što zbog svoje mase od samo pet tona i malih dimenzija, moguće ga je transportirati na veće udaljenosti svim načinima, pa čak i vješanjem za helikopter.

 

​​​​​​​

Komentara 54

Avatar HR2018
HR2018
15:05 10.05.2018.

Dragi narode, povodom obljetnice hrv. pobjede 1995. nad agresorom odrzat ce se 04.08. sveta misa u hrv. Kninu - istocni susjedi su takoder pozvani!

Avatar Croatia2018
Croatia2018
17:04 10.05.2018.

Tko jos dolazi 04.08. u hrv. Knin na obljetnicu Oluje?

LU
lukathereem
11:54 10.05.2018.

Nemojte tako , sve se tamo vrtilo oko Vučića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije