Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Ispred Vinogradske u noći vikao i molio protiv pobačaja, osuđen je

Ravnatelj Vinogradske bolnice: 'Stabilno je, svi vitalni znakovi su sad u redu'
Marko Lukunic/PIXSELL
01.03.2023.
u 11:46

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sutkinja ga je osudila u odsutnosti. Kažnjen je s 20 eura te mora platiti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i muškarac se može žaliti.

Prema presudi donesenoj ovih dana, muškarac (72)  je lani u travnju oko 3.30 sati na Vinogradskoj cesti u Zagrebu molio i glasno vikao, čime je remetio javni red i mir građana. "Bože pomozi! Bože pomozi i policajcima! Ja sam se ovdje došao moliti na glas da me svi čuju, pa tako i Bog! Zašto ste vi ovdje došli? Tko vas je zvao! Želim znati tko vas je zvao”, vikao je muškarac ispred bolnice u Vinogradskoj, piše Danica.hr.

Policiji rekao kako je “glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u to vrijeme u doba korizme zajedno s članovima mladih katolika, i to danonoćno u razdoblju od 40 dana“. Riječ je o akciji kojom se diljem Hrvatske uoči Uskrsa 40 dana moli ispred bolnica protiv pobačaja.

"Bili smo za tu priliku prijavljeni kod policije. A Boga se ne moli glasno iz nekog luksuza, nego iz potrebe da se nađe spas od zla”, branio se pred policijom, kako stoji u njihovoj prijavi.

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sutkinja ga je osudila u odsutnosti. Kažnjen je s 20 eura te mora platiti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i muškarac se može žaliti. 

Video: Voditelj molitelja na Trgu: Nevjerojatno je da nas nazivaju radikalnima samo zato što molimo krunicu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije