Naslovnica Vijesti Svijet

Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala

Ministar kulture potvrdio je da se mogućnost izgradnje privremene katedrale razmatra, ali još nisu donijeli konačnu odluku
18. travnja 2019. u 17:11 3 komentara 417 prikaza
Notre Dame
Foto: Reuters/PIXSELL

Privremena drvena katedrala mogla bi biti podignuta ispred crkve Notre Dame u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova, rekao je u četvrtak rektor katedrale Patrick Chauvet.

Požar Notre Dame NOTRE-DAME Postavljena nekoliko sati prije požara: Kamera bi mogla otkriti uzrok vatrene stihije

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu, rekao je Chauvet za C-News.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno.

Cijeli krov i drvene grede katedrale te 93 metra visok toranj uništeni su u požaru, a strop se srušio na nekoliko mjesta. 

Osijek - Pješački most Suosjećanje Osječki pješački most u bojama francuske zastave

Ministar kulture Franck Riester potvrdio je da se predložena mogućnost privremene zgrade razmatra, ali odluka još nije donesena.

Predsjednik Macron organizirao je u četvrtak u Elizejskoj palači privatnu ceremoniju zahvale za gašenje požara u katedrali na kojoj su se okupile stotine policajaca i vatrogasaca.

Notre Dame nakon požara 'Zvonar crkve Notre-Dame' došao na vrh popisa bestselera Amazona

Gradonačelnica Hidalgo također će tijekom dana organizirati posebnu svečanost zahvale vatrogascima i drugim radnicima koji su pomogli u gašenju požara.

Katedrala Notre Dame u plamenu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Jesenti milu bigulicu, kaj će im ta provizorna drvena katedrala?! Pa svi francuski praktični katolici komotno stanu u jednu seosku crkvu. Naime, sva ostala francuska čeljad je "po difoltu" moderna, progresivna, liberalna, tolerantna, empatična i inkluzivna. A takvima crkve ne ... prikaži još! trebaju. Tko ne vjeruje meni, neka pita naše domaće tzv. civilne udrugare koji se svi manje-više furaju na spomenuti "difolt".

 • Garcia:

  ˝Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala˝...ali sa nekoliko minareta, tek bi onda tzv. progresivne snage i njihovi afroazijski štićenici bili zadovoljni😂😂😂

 • zoki_bijela:

  Kak bi Malnar reka.. LOVICA CUDA stvara