Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zahtjev za objavom ispravka informacija

Navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni su te su izneseni samo s ciljem daljnjeg difamiranja u javnosti naše stranke te narušavanja njezinog ugleda i digniteta.
25. siječnja 2018. u 14:45 173 prikaza
Hrvatski studiji
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Poštovani,

Javljamo Vam se u svojstvu punomoćnika Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Trg Republike Hrvatske 14, OIB 36612267447, a vezano uz članak koji je pod naslovom “Za 22 dana odluka - Hrvatski studiji će biti fakultet ili se ukidaju" dana 21.11.2017. godine objavljen u elektroničkoj publikaciji www.vecernji.hr.

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznose neistinite tvrdnje i insinuacije, temeljem čl. 2. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u svezi čl. 40. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, kako slijedi:

  1. Nije točno da na sjednici Senata za dvadeset dana rektor Boraš može donijeti odluku o osnivanju fakulteta.
  2. Nije točno da se po odaslanom Pismu očekivanja iz Ministarstva obrazovanja nije napravilo ništa.
  3. Nije točno da je za rješavanje problema na Hrvatskim studijima potrebna jedino volja rektora zagrebačkog Sveučilišta - Damira Borasa.
  4. Nije točno da Hrvatski studiji ilegalno djeluju i ilegalno izvode studijske programe.

Navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni su te su izneseni samo s ciljem daljnjeg difamiranja u javnosti naše stranke te narušavanja njezinog ugleda i digniteta.

Budući predmetni članak sadrži maliciozne, klevetničke i neistinite navode to je i objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. st. 1. Zakona o medijima.

S poštovanjem,

U Zagrebu, 19. prosinca 2017. godine.

odvjetnik
Maro Mihočević

Hrvatski studiji Obrazovna zavrzlama Za 22 dana odluka – Hrvatski studiji će biti fakultet ili se ukidaju
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas