Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Zaražena Vodičanka: Dobila sam sve moguće simptome, ali samo strahujem za ukućane

Foto: Pixabay/Ilustracija
31.07.2020.
u 08:38

Svakodnevno je u kontaktu s epidemiolozima kojima javljaju stanje ukućana.

Mlada Vodičanka zaražena koronavirusom iznijela je svoje iskustvo za portal Info Vodice.

Kako je ispričala novinarki Info Vodice, simptomi su joj se pojavljivali jedan po jedan, isprva se nadala da je u pitanju neka viroza ili upala, ali je odlučila testirati se zbog kontakta s prethodno oboljelim prijateljem.

– Mučili su me kašalj, grlobolja, glavobolja, povišena temperatura, vrtoglavica, slabost, iscrpljenost, anosmija, ali ne sve odjednom. Kako bi se neki simptomi povukli, drugi bi nastupili – ispričala je Vodičanka. 

Znajući da virus za neke može biti fatalan, najviše ju je brinulo hoće li ga prenijeti dalje.

– Za djecu, muža i sebe nisam se bojala. Mladi smo, pa smo smatrali da nema neke realne opasnosti. Mislili smo, razbolimo se i ozdravit ćemo. Evo, sada se već osjećam prilično dobro jer su se simptomi povukli, iako mi je potrebno još odmora da vratim svoju snagu. Čitam, spavam i oporavljam se dok mališani još malo uživaju s tatom, također u izolaciji. 

Svakodnevno su u kontaktu s epidemiolozima kojima javljaju stanje ukućana. Iako nije obavezno, nakon što potpuno ozdravi, a prije nego što krene sa svakodnevnim aktivnostima, ponovno će se testirati.

– To je savjet moje liječnice, ali i lakše je zbog naših bližnjih. I prije nego što sam se zarazila izbjegavali smo veća okupljanja. Kad bismo se i našli u takvoj situaciji, pazili smo na razmak. Svi imamo povjerenje u bliske ljude, računamo na to da pazimo jedni na druge, ali dovoljno je da se jedan slučajno zarazi, ne testira se i pokrene domino-efekt. 

Upravo zbog toga je zahvalna prijatelju koji se testirao jer inače bi se bolest širila. Svojim sugrađanima poručuje da i dalje paze jedni na druge. 

– Ipak, nema smisla ni živjeti u strahu od same riječi ''bolest''. Ne uznemirujte se bez razloga prateći apsolutno svaku vijest koja izađe u vezi s COVID-19. Ali, s druge strane, ne podcjenjujte situaciju i ako ste samo prehlađeni, preskočite tu kavu ili druženje, družite se na otvorenom… Ne znate u kojem smjeru možete proslijediti zarazu i kako će se ona manifestirati kod neke osobe – poručuje za kraj.

 

 

Komentara 12

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
09:31 31.07.2020.

a zbog čega zapravo strahuješ?

WE
weAreCro
09:37 31.07.2020.

I da imaš najobičniju prehladu test bi pokazao da si pozitivna na koronu jer test ne razlikuje viruse covide19,15,3,7,9, već raspoznaje antitjela koja organizam između ostalog proizvodi u borbi protiv svih ostalih virusa.

Avatar Edgedancer
Edgedancer
09:42 31.07.2020.

"Poručila je za kraj"... pa "naglasila je na kraju". I koji "različit" tekst da objavim 🤔 pita se nounar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije