Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvana i policija

Ispovijest sezonke: Radila sam sve za pet i pol tisuća kuna. Udario me u glavu i tresao o zid

Konobari
Getty Images
16.09.2019.
u 13:38

Iz policije su kazali da je došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo

U Facebook grupi "Poslovi u Dubrovniku" jedna djevojka objavila je što je doživjela kada je radila kao sezonska radnica. 

"Radila sam pet mjeseci u jednom dubrovačkom restoranu za pet i pol tisuća kuna i smještaj, bez slobodnog dana, a u nedjelju sam radila po cijeli dan. Samo su me jednom pustili da pođem kući na šest dana zbog škole koju sam izvanredno polagala. Psihički sam pucala dan za danom i došla sam na rub ludila", napisala je djevojka, javlja Dubrovački dnevnik.

"Dotaknuo me u nešto što me jako boli, na što sam ja, naravno, uzvratila. Inače, priznajem da imam jezik 'kao lopatu', ali na nepravdu nisam nikad ostala dužna, a on je fizički nasrnuo na mene, udario me u glavu i uhvatio za nadlaktice i tresao o zid. Uvrede nisu bitne jer su privatne i ne želim ih iznositi u javnost", navela je upozorivši ljude da paze gdje se zapošljavaju.

"Za pet i pol tisuća kuna bila sam i spremačica i majstor i konobar, a ne vjerujem da bi itko to htio", dodala je.

"U odnosu na postavljeni upit možemo potvrditi da je u poslijepodnevnim satima u subotu, 14. rujna, u ugostiteljskom objektu na području Župe dubrovačke, došlo do vrijeđanja dviju zaposlenica ugostiteljskog objekta u dobi od 50 i 22 godine, nakon čega je vlasnik ugostiteljskog objekta na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao mlađu zaposlenicu te na nju i fizički nasrnuo, pri čemu 22-godišnjakinja nije zadobila nikakve tjelesne ozljede", napisali su iz policije za Dubrovački dnevnik. 

"Zbog međusobnog vrijeđanja obje zaposlenice prekršajno su sankcionirane, dok je vlasnik ugostiteljskog objekta prekršajno sankcioniran zbog vike i tučnjave na javnom mjestu, odnosno zbog težeg oblika narušavanja javnog reda i mira", pojasnili su iz policije.

Ključne riječi

Komentara 62

Avatar I Shot Kunta Kinte
I Shot Kunta Kinte
13:49 16.09.2019.

Nije ni cudo sto im nedostaje sezonskih radnika. Nedostajati ce ih jos i vise...

KR
krenica
14:21 16.09.2019.

Dubrovčani su posebna sorta stada. Što dalje od dubrovački "ugostitelja"a i ostalih.

JA
Jahutockakom
14:19 16.09.2019.

To je taj nas "divni" balkanski turizam kojim bi htjeli konkurirati jednoj Spanjolskoj,Grckoj ili Turskoj?? Gazde-krkani koji misle da imaju robove a ne radnike, sezona gdje se za 3 mjeseca zeli zaraditi za ostatak godine, mikrovalno ugostiteljstvo sa zaledenim i uvoznim namirnicama najlosije kvalitete i needucirana radna snaga koju se iskoristava preko maksimuma fizicki i psihicki.. Bit ce sve manje turista,a bogami i sezonaca, pa neki si krkani sami frigaju patagonijske lignje i becki odrezak iz Rumunjske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije