Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem
Povratak na članak

Ispovijest izbjeglih Srba: Platili su nam da glasamo za HDZ i SDSS

Nekoć je tu bilo svijeta, ali i Obrovac je stradao u Domovinskom ratu, ratni su ožiljci još vidljivi i na fasadama i na dušama.

Komentari 28

DO
domxerex
21:47 02.02.2018.

Hahaha, a kada su glasovali za Mesića i Yusipoviča onda je to bilo uredu! Hahaha!

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
00:38 03.02.2018.

Srbi glasali za HDZ-e, pa ni Goeobbles vas se ne bi posramio u glupostima koje pišete. Srbi koji žive u Srbiji došli glasati za HDZ-e, he he he

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
04:17 03.02.2018.

selo je nazvano Hrvatskim Koloradom zbog snimanja filma Winetou u okolici, price o izmisljenom liku nijemca Karla Maya koji uz put nikad u zivotu niti je krocio nigdje na Sjevernoamericki kontinent, niti upoznao niti jednog autohtonog stanovnika istoga. Jos u vrijeme Juge zbog neshvatljive vecine srba u mjestu (selu) izmisljane su investicije u tu zabit, i poznata tvornica glinice i danas je sinonim za suludi poslovni promasaj, za koji nitko ne odgovara. Naravno, to je bila sretna okolnost jer bi doticna tvornica unistila sav eko i bio sustav rijeke od Obrovca do Novigradskog mora, ukljucujuci i doticno. Nama iz aktivnih (ali i rezervnih) brigada ZNGRH ostalo je u sjecanju po izuzetnom antihrvatskom stavu, cak i u usporedbi s Kninom , Korenicom ili Glinom. Ogromna vecina domorodaca jos je 1991. jasno dabrala stranu, i sad se cudom cudi kako se to ne zaboravlja. Hrvatska sela uz i niz zrmanju, s ljepsim prirodopisom i polozajem, samo zbog te nesrece sto su bila vecinski Hrvatska potpuno su odsjecena i marginalizirana, dakako zbog srba u vrhu bivseg ck skh i skj.

VL
Avatar Dr.HOUSE
Dr.HOUSE
11:16 03.02.2018.

HDZ-Vjerodostojno!!!

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:55 03.02.2018.

Opet "nevini" Srbi dizu glave. Brzo zaboravljaju klanja koja su počinili. Mi smo tu da ih podsjetimo. Dok žive djeca njihove djece necemo vam oprostiti niti zabiraviti. NI-KA-DA!

VL
PO
pozornik66
21:55 02.02.2018.

Lažovi uvik bili lažovi

VL
Avatar anlaser
anlaser
13:13 03.02.2018.

Za tog Župana ne vrijedi isti zakon po kojemu je Sabo sjedio u zatvoru ? Sabo je pokušao podmititi jednu a Župan je podmitio sto ! Od kuda mu uopće toliki novci ? Vrijeme je da Mup i DORH počnu raditi i na ovom slučaju !

VL
DU
Deleted user
07:40 03.02.2018.

Prema naslovu mislio sam još jedna afera nakon naizgled čiste apatije a samo od slučaja Plitvica, Ramljak, Ministra obrane (sve redom sukobi interesa), velim si eto novog "sr. . ."!? A onda shvatim još jedan u nizu bačenih rukavica da oporba zagrize!? Da se odvrati pažnja od čistog kriminalnog ponašanja nekih vladajućih ljudi? Tamo i ovako može pobjediti samo HDZ ili Srpska Stranka!? Čemu ih posebno platiti?! Nego čitam u BiH Večernje o vrlo interesantnom viđenju rješenja problema, o Kantonalni uređenju BiH?! Dali bi to kao u Švicarskoj djelovali u Bosni?! Svakako je vrednovanje dobro, dobro razmisliti!? Jer ova politika na narodnoj osnovi "nikada neće saživjeti"!?

VL
DM
DM15
07:22 03.02.2018.

Grad Obrovac, hahaha

VL
DR
Draš
11:43 03.02.2018.

A zašto to ne bi bila istina?Istina malo toga što napiše VL ili ostali mediji je istinito ali HDZ i SDSS su partneri koji se odlično slažu i ne vidim ništa nelogično u tome da ako su birače organizirano dovodilii i plačali ne bi i savjetovali da glasaju za te dvije stranke.

VL
CH
chanchir
11:03 03.02.2018.

jer glas za SDSS je glas za HDZ.hvala domoljubima s obe strane dunava.naravno i Kremenkotima

VL
JA
jago
23:21 03.02.2018.

Kako će nas vidjeti kad se unas dobijaju izbori po šemi :jedan taksi četiri glasa. Kad je država birokratizirana i kad se sudi : i po babi i po stričevima. Kad svoji uzimaju šakom i kapom , a velika većinaa naroda gladuje. Kad smo kao narod podjeljeni, ideološki. Kad se jošuvijek bavimo prošlošču, umjesto da rješavamo ovovremene probleme koji nisu mali: kulturne, pogranične , probleme koje imamo sa susjedima Kad ako želimo vlast, moramo kupiti jedan glas. I to od saborskoga zastupnika koji je pod sudskom istragom. Kako će nam svijet vjerovati kad još nismo uredjena zemlja: civilizacijski , kulturno , nismo ostavili prošlost tamo gdje joj je mjesto ,već je koristimo, neki ,i u nečasne svrhe kao što je profiterstvo, A ocrniti nekoga što mu netko nije u prošlosti bio na jednoj a ne na drgoj strani u nas je svakodnevna pojava. Stanlo nam obečavaju nekakve poboljšice povišicu plača , manje poreze , manje cijene, veće mirovine. Istina , ponekad i ispune obečanje sramotno malim postotko u kunama . Pa kako onda D.B. neće vikati : ''gdje su novci''?. Pitanje je koje je ubrzo nakon što je doznao koliko zaradjuje Ramljak na sredjivanju stanja u ''Agrokoru', preformulirao u :'' znamo gdje su novci.'' Tako su nas Hrvate, liberalni kapitalizam, nekultura, birokratizirana državna uprava , vlast, sutstvo itd.doveli u glib iz kojega ćemo se izvući pitaj Boga kad . Jer ovo je povijesni proces koji se mora proći, Hvala! fr.

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
10:44 03.02.2018.

Tako se voli država i narod ?

VL
SN
Samo naprijed
09:53 03.02.2018.

Ne vjerujte Srbima ni kad darove nose.

VL
JA
jago
22:33 03.02.2018.

Kako drukčije da dodju na vlast? Oni to ne znaju niti mogu. Pa kad je tome tako kako od takovih očekivati da urede državu po uzusima modernih svjetskih i europskih država. Mislim da takove države nisu sretne , iz civilizacijskihcijskih razloga, što su nas primile u svoje društvo. samo im stvaramo probleme. Medjutim ipak u nama imaju solidnog partnera po strateškim , eventualno, pitanjima , pa turističkim , obnovljenim izvorima električne energije , terminalima za ukapljeni plin i ..... , pa autocestama, aerodromima, za brz dolazak do destinacija na našemu toplom dijelu Jadranskoga mora. A koje su naše koristi od ujedinjene Europe , od ostalih europskih država? Male, mislim. Jedino nam turizam donosi zavidne prihode . Svi drugi resori, za koje nam se stalno obečavaju investicije, nikako da ih dobiju. Stalno nam prebacuju da su nam ponudjeni programi nestručno , ili nepismeno napisani , da su nam zakoni nelogični, da nam je megalomanska administracija -- birokratizirana , sklona mitu i korupciji. Mada se upiremo u dokazivanju da je kod nas sve u redu: demokratski, liberalno , zakonski , bez cenzure , mita i korupcije svjetski kapital nam jošuvijek ne vjeruje, ne vidi nas kao , po tim pitanjima , uredjenom državo. .

VL
JA
jago
22:00 03.02.2018.

Ništa nova u državi Hrvata. Nastavak slijedi. Hvala! fr.

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
01:44 03.02.2018.

Obrovac je, nakon oslonodilačke Oluje mrtav grad. Oluja je taj kraj potpuno ispraznila. Srbi su sa tog kamenjara otišli u Beograd, Novi Sad, Australiju, Kanadu... i preporodili su se jer više ne moraju živjeti u Bukovici. Sa druge strane odlaze i Hrvati koji su doselili iz BiH, i taj kraj odumire.

VL
GA
gamarema
21:56 02.02.2018.

Pa nije valjda da je pošteni HDZ to napravio

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
23:44 02.02.2018.

domoljubi nočas neće spavati...hi hi hi

VL
DU
Deleted user
22:34 02.02.2018.

hehehehehheheheheh kako sad HDZ-ovcima ne odgovara prica kad sami srbi priznaju da im se placa za koga ce da glasaju,,,a HDZ-ovci stalno tvrde da sbi glasaju za SDP kad dolaze LASTA busevima......A sad hvale Vucica na sav glas............

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.