Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Isporučuje li Rusija Siriji protuzračne sisteme dugog dometa S-300?

Rusija ima ugovor sa Sirijom o isporuci protuzračnog sistema S-300 od prije rata

Komentari 63

Avatar superhik74
superhik74
19:50 14.09.2015.

He, he, he...ima razloga zasto se S-300 zove S-300. Ima domet od 300 kilometara tako da nema vise narusavanja teritorijalnog integriteta Sirije koje ce proci nekaznjeno. Ono sto najvise razdire zapadne imperijaliste I cioniste je da je cak I taj zastarjeli system kojeg je Rusija prestala proizvoditi, jer ga je zamjenila novijim S-400 i S-350e, te najnovijim S-500, tjera strah u kosti tim razbojnicima koji vec desetljecima nekaznjeno napadaju i razaraju sve nemocne drzave koje se nisu u stanju braniti od njihove agresije. Samo nastavite "obucavati" krajnju desnicu u Ukrajini, Rusi ce obucavati Sirijsku vojsku u qui pro quo obrascu, a uskoro slijedi i isporuka istog sistema Iranu. Kako ti meni tako ja tebi. Slijedeci korak je isporuka raketa srednjeg dometa zemlja-zemlja Iskander koje lete brzinom od 7 Mahova, s preciznoscu od +/- 5 metara. Nakon toga slijedi avion Yak-130 itd. Ima toga bacuska na bacanje, pa tko voli nek izvoli. A tek kada se Kina ukljuci slijedi prava zabava.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:08 14.09.2015.

"Europa treba raditi zajedno s Rusijom na rješavanju problema u Siriji i drugim sigurnosnim izazovima"....naša predsjednica je ipak malkice inteligentnija i upućenija u svjetska zbivanja za razliku od aktualne "ministarske inostranih" koja je odmah trčala priznat pobunjenike. Evo zahvaljujuć njoj i sličnima sad imamo navalu azilanata pred vratima !!!

VL
PA
pan-am
19:13 14.09.2015.

Svinjetinu i votku sigurno ne dostavljaju!!!!

VL
GV
golub Vaso
22:10 14.09.2015.

S300 je isključivo obrambeno oružje pa se ja pitam kome normalnom bi smetalo da takvo oružje ima neka zemlja, samo agresorima i teroristima, pod teroriste ne mislim na ove lutke na koncu koje se zovu ISIL, nego na konkretne državee koje sebi uzimaju za pravo da krše suverenitet drugih, jer su kao izabrani narod

VL
ST
strsljen2013
21:07 14.09.2015.

"osim izjava izraelskih dužnosnika da će pomno pratiti da ti sistemi ne dođu u ruke teroristima iz Hezbolaha u Libanonu" ali ako padne u ruke ISIL-a to je onda u redu i zažmirit ćemo na obadva oka.

VL
DU
Deleted user
21:07 14.09.2015.

Jedno je jasno sada više se zapad neće moći hvaliti tobožnjim uništavanje teroriste. Napadnu li sirijsku vojsku dobiti će po tamburi. Živjela Sirija!

VL
DR
drJaser
23:54 14.09.2015.

"Autor" ovog članka bi mogao barem navesti (pravog!) autora texta, koji je poznati ruski vojni analitičar "Saker", a članak nosi originalni naslov "So What Are the Russians Really Doing in Syria?" , sa jučerašnjim datumom (13.9.2015)... Tko želi provijeriti, neka si pogugla... ps: nije teško danas biti novinar-analitičar, kad imaš internet, strane online medije i Google-Translate:)

VL
ST
stomugromova
21:14 14.09.2015.

Citat : "Tako je Putin u travnju ove godine poslao upozorenje Izraelu da bi, ako nastave slati oružje u Ukrajinu, Rusija mogla uzvratiti slanjem sistema S-300 Iranu i Siriji. Dakle, onoliko koliko se Amerika i Izrael budu miješali u Ukrajinu, toliko će Kremlj pojačati svoju prisutnost u Siriji.***************************** Izrael je isto radio i u Gruziji koju su naoružavali protiv Rusije pa čak doveli i ministra obrane iz Izraela.Putin nikad ne ponavlja upozorenja,Sad će shvatiti na malo teži način.Još bi bolje bilo da naoružaju Hezbollah sa modernijim naoružanjem .Vrijeme je da se shizofrena teoristička država stavi pod kontrolu.

VL
RE
realni84
20:19 14.09.2015.

Putine ti si moj heroj. Ti ces unistiti ISIL i njihove NATO saveznike. Zivio Putin, zivjela Rusija!

VL
Avatar d-ano
d-ano
22:48 14.09.2015.

cak i taj zastarjeli ruski model je dovoljan da utjera reda ,,,,ma vrijeme da turci dobiju ,,sto su zasluzili a i ostali sto bez poziva letu sirijom i pucaju po neduznim kurdima,,,,,, neduznim kurdima,,,,,,

VL
KE
kenedi
23:07 14.09.2015.

bravo putine najbolji presjednik poslije tita na zemaljskoj lopti kapitalizam je unistijo svijet i doveoga na rub propasti

VL
FU
fullmax
21:03 14.09.2015.

Treba udariti po IZRAELU. Jenki ce pobjeci u misju rupu

VL
Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
20:18 14.09.2015.

Članak je objektivan što se tiče situacije na terenu ali i dalje ne pokušava večernji objasniti tko je tu agresor u Siriji, a jasno je kao dan da Assad nije agresor u svojoj zemlji. Dokle ćemo se svrstavati uz ISIL i slati im oružje to je zaista tragedija. Ban Jelačić i njegov stari su ratovali za Francuze i Austrijance ali sumnjam da bi podržavali današnje kupoprodajne NATO-ove ugovore, Tursku kao saveznike i dekapitacije. Zato mi imamo Kolindu koja zatvara oči pred bogaćenjem naših firma oružja na sirijskoj tragediji.

VL
AN
anticenzura
20:25 14.09.2015.

Ovdje se vodi rat svi protiv svih. Europa se mora pod hitno postrojiti uz Rusiju, i otkaciti pomahnitale Amere. Merkelicu treba poslati kuci, i dovesti ljevicu na Vlast. Ljevicari su sto puta veci biznismeni od blentave desnice sto se gubi oko etnickih budalastina, i Judeo-Krscanskog fanatizma, sto postoji samo na papiru. Citav svijet je umrezen, Europa mora gledati sebe, i svoje interese, poslovati sa svojim susjedima, Rusijom in primis, i zemljama BRIKS-a. Ne moze se od zivjeti od pljacke, to sto blentavi Amerikanci rade, ovi koliko potrose ma naoruzanje, mogli bi prehraniti sve zemlje Trecega svijeta. 50 miliona gradjana im nema zdratstveno osiguranje, u Zimbabweu imaju oni nemaju, i stalno drze lekcije civilizacije svima oko sebe. Jad i bijeda, ovi su zakrzljali u dobu pecinskog covjeka. Kao cipanze samo skacu na sve oko sebe. Nista zivo osim chewing guma i coca cole nisu izumili, najzatucanija nacija na planeti. Rusi su izmislili svijet za njih.

VL
ZI
zimerman
19:32 14.09.2015.

Ne sto veliko se sprema !!!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:31 15.09.2015.

svašta se tu nabacalo, copy/paste tehnologija. s-300 je stari sistem, od kojeg strepe najmoderniji avioni. točka. nema više. zašto je izraelu problem ako sirija nabavi ovakvo oružje? možda to da više neće nekažnjeno izvoditi akcije na okupiranom golanu i napadatidati damask? ako su se rusi uključili, to je znak da je assadova vojska u problemima, i potencijalno su mogući značajniji gubici. to što isil u siriji kontrolira je tako-tako. pogledajte na karti što to točno imaju pod šapama. pustinju. golemi prostor, od kojeg koristi imaju kao i mi od naše 'nafte' u jadranu. assad još uvijek ima najvredniji dio zemlje, ali sa sve manje naftnih bušotina. a tu mu je slaba točka, koju će mu rusi pomoći ojačati i vratiti inicijativu, koju već ima tjednima, unatoč medijskoj blokadi. kako se zaljevske monarhije sve više crpe u ovoj eri jeftine nafte, a oni moraju visoko subveniconirati svojim robovima hranu i gorivo, struju, ponestaje monete za paljenje vatre u siriji, iraku. pa se ekipa polako bude počela i vraćati onima koji ih i financiraju. a to znači opasnost za kraljeve i emire. došao je trenutak da se i saudijci okrenu u drugom smjeru, nisu bez veze dolazili rusima na razgovore. pa im je putin jako lijepo odbrusio, da nisu ni komentara imali. a mogao im je jedino reći da će siriju podržati svim sredstvima, i da se nek oni sami zamisle što će biti kad se dečki okrenu njima, saudijcima. nisu oni tako jaki kolko misle. malo ih je, i svi su plaćenici njihovi vojnici. a takvi bježe pred isilom.

VL
IN
incogrito
14:03 15.09.2015.

Zacudujuce dobar clanak. Cak preispituje i Reutersovo prenosenje informacija sto je do sada u nasim medijima bilo nemoguce. Kapa dolje.

VL
GV
golub Vaso
12:03 17.09.2015.

Panika kod židova da neće moći nesmetano obavljati agresiju na drugu državu i davati zračnu podršku al kaidi.

VL
RE
realni84
20:22 14.09.2015.

Kokolinda, ti si gora od Pavelica. Sram te bilo!

VL
Avatar pora
pora
19:22 14.09.2015.

ova tema postaje sve vise dosadno stivo

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.