Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
testirajte se
Povratak na članak

Ispitajte svoj IQ: Okušajte se u testovima profesora genijalca

Svaki zadatak treba najprije promatrati kao jednostavan, ne smije se ići s mišlju da je nesavladiv. Ako to ne upali, tada ga treba doživjeti kao težak, pa će i trud za rješavanje biti veći

Komentari 11

EU
eurobanana
14:46 04.11.2012.

Hm .. nekako sumnjam da postoje bilo kakve državne odobreni IQ testovi. Postoje desetine različitih definicija inteligencije, čak i za psihološkim testovima su glavne točke i kreće se potpuno drugačiji, a rezultati variraju dosta. Što bi trebalo biti na svimm državnim odobrenih testovima inteligencije ? Koje regulatorno tijelo treba? daroviti modela financiranja, u Freiburgu, vjerovalo se, na oslobođenje od školarina, ja mogu misliti kao singl. Da to ne može biti. Postoje samo države certificirani psiholog, obavljati ispitivanja, ali ja ne mislim više. Ispitivanja u školama, ali su također škola-psihološka ispitivanja i nema pravih IQ testovi. Tako je barem u mojim školskim danima i mislim previše teško, to je tako uvijek. Budući IQ također je navedeno, ali nije imao nikakvu važnost. To je također napravio ga vrlo jasno da nas u tom trenutku. je o tekstu, test je dizajniran za IQ rasponu između 95-115. A čak u rasponu od 95 do 115, to je prilično procjena ... . Zanimljivo je također bio područja u kojima imam snage i slabosti u ono što vjerojatno.

VL
DU
Deleted user
18:35 04.11.2012.

Test inteligencije bi trebao biti malo pametniji. Da bi čovjek bio pametan ne mora znati koliki je korijen iz 144 ili koliko je 2 na petu. Bez korijena, potencija, i sl. ne možete riješti ovaj test. To je preduvjet. Prema ovome testu, dragi moj profesore Ivec, Tales iz Mileta ispao bi budala, a projektanti i graditelji egipatskih piramida ispali bi najveći tukci na svijetu. Najveći um koji je ikada hodao zemaljskom kuglom, Eratosten, genij na genijima, koji je prije 2300 godina izračunao opseg zemlje (bez da se maknuo iz Aleksanrije) preciznije od najsuvremenijih GPS uređaja, ako se uzme u obrzir da nije imao niti jedno jedino pomagalo, prema ovom vašem testu ispao bi majmun. Osmislite malo inteligentniji test, dragi profesore.

VL
ZW
zweistein
19:14 04.11.2012.

pametnjakovići!!!!!!!!!!! prestanite trkeljati i ponudite rješenja. dosta je bilo kibi dabi. da vidim tko se usudi.

VL
MA
maklin
20:24 04.11.2012.

Ovo nije IQ test, ovo je čisti test iz matematike.

VL
OD
ODzizsKrajst
13:17 05.11.2012.

Test je uistinu previše matematički nastrojen te se ne može promatrati kao posve validan test inteligencije jer za prepoznavanje obrazaca je potrebno i određeno znanje matematike (u nekim zadacima), a znanje i inteligencija su odvojeni pojmovi i pravi testovi inteligencije ne temelje se ni najmanje na znanju, ali kakvih ovdje ima komentara to je stvarno presmiješno. No, nije čudno uzevši u obzir već od ranije pretpostavljeni prosječan IQ komentatora na ovoj (i većini ostalih) stranici.

VL
IM
Immanuell
11:15 05.11.2012.

Klasični ispit iz matematike s enigmatičkim elementima..... Ako nemate sposobnost trenutnog računanja s velikim brojevima, napamet vađenja korijena i sl., ovaj test ne možete riješiti bez pomagala. Rijetki su talentirani za ovo što sam spomenuo, a matematika definitivno sama kao fundamentalna znanost nema karakteristiku isključivog mjerila za kvocijent inteligencije neke osobe. Profesore, ovo vam je truba.

VL
IM
Immanuell
11:16 05.11.2012.

@fefellerunt, ne lupetaj kao maksim po diviziji.....

VL
DU
Deleted user
17:11 05.11.2012.

Maklin-Tocno. Sad sam sebe ispitao i nikad vise te sramote da ponovim.Dabe meni moj studij kad nisan u stanju dokazat mojoj zeni Ivki da sam pametan rezultat je nazalost negativan .Nije vazno kaze moja Ivka ja tebe volin i bez intulgancijwe/nikako da izgovori kako triba.Lol

VL
LU
luftbrenzer
18:34 06.11.2012.

Ovaj test, koliko se vidi u internet izdanju, usko je specijaliziran za ocjenu matematičkih strukovnjaka. Ako bi autor testa želio svoj IQ staviti na ozbiljniju kušnju, neka pokuša odigrati partiju šaha s prosječnim velemajstorom. Obzirom (navodno) pripada vrlo uskom kruguu genijalaca, ne bi mu smio biti pobijediti šahovskog majstora, kakvih ima na stotine. No šah je sasvin drugi oblik inteligencije.

VL
SA
sadaive
09:38 06.11.2012.

1.Num; 2x5=10-2=8x2=16-4=12X2=24-6=18..

VL
DE
devijacija
12:51 06.11.2012.

Normalno je da će inteligentnija osoba prepoznati matematičke obrazce u zadacima prije i jednostavnije nego manje inteligentna osoba. Što stvarno moraš biti vrhunski matematičar da prepoznaš korijen od 144? Ili neki obrazac koji se satoji od jednostavnog pribrajanja određenog brojaja u nizu? Koja teška matematika...užas :P Simptomatično,u zemlji matematičkih neznalica,ovakvi testovi naravno da su za neke "glupi" i "nevaljani"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.