Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekivan potez
Povratak na članak

Island povukao zahtjev za ulazak u EU

Potez nije neočekivan jer ga je nova, euroskeptična vlada najavila nakon dolaska na vlast prošle godine.

Komentari 39

GI
gismund
20:33 12.03.2015.

čestitke hrabrom i ponosnom narodu islanda! bravo, bravo, naklon do poda! :-))

VL
FI
fileck
20:42 12.03.2015.

Sad će im Pusićka reći kako neće dobivati mirovine dok se ne odluče ući u UN!!!!!!! Pa nek si onda misle!!!! Bravi islanđani! Bravo i kapa do poda!!!!

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
20:45 12.03.2015.

Tako je kad nemaš balkanske političare.....

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:47 12.03.2015.

Inace Island je jedina (jedina) drzava koja je kaznila bankare i pustila banke da propadnu 2008 i 2009 godine za vrijeme inducirane bankarske krize, dok su sve ostale vlade ucinile financijski coup d'etat i spasavale privatne bankarske lopove novcima poreznih obveznika, koji su onda kao zahvalu za spasavanje tih istih banaka dobili za uzvrat "austerity" mjere drakonske stednje i unistavanja svih socijalnih programa, jer socijalizam je "stetan" za gradjane dok je jako koristan za bankare kada je njih trebalo izvlaciti iz g**ana u koje su se sami vlastitom pohlepom uvalili.

VL
LJ
ljutko
21:49 12.03.2015.

Islanđani povukli zahtjev za članstvo u EU.Pametno

VL
RA
ranko75
21:46 12.03.2015.

Isladjani su izuzetno ponosan narod. I ne samo zato jer su odbili da ni za sta poklone svoj suverenitet EU. Kada su ameri htjeli zatvoriti Fisera,jer je igrao u Jugoslaviji revans mec sa Spaskim, i ponistili mu putovnicu,trazeci od Japana da ga izruci moralno bi bilo da mu je Srbija ili Crna Gora dala azil, ali je u Srbiji bio ministar vanjskih poslova Vuk Draskovic,koji je odgovorio da mu je zao, ali da ne moze pomoci da ne pokvari odnose sa amerima. Razlog Srbi ili crnogorci su imali mnogo jaci razlog od islandjana da daju Fiseru azil,on je bio proganjan jer je razbio blokadu od SAD Jugoslaviji. Razlog da mu Island da azil je puno bledji, to sto je on prije 33 godine u njihovom Rejkjaviku osvojio titulu prvaka svijeta u sahu. I Islandski parlament se je sastao po hitnom postupku,nocu i rijesio dati Fiseru Azil,gdje je on zivio do kraja zivota (od 2005 do 2008 godine kada je umro).Tako da su islandjani dostojanstven i ponosan narod.Oni se nisu bojali kao Vuk Draskovic da pokvare odnose sa SAD,kada se je radilo o casti njihove zemlje.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
20:42 12.03.2015.

Pametni ljudi, vide kako zive ne-clanice Svicarska i Norveska, za razliku od nekad bogate Italije koja je potonula na Balkanski nivo od kada su usli u utopiju zvanu EU (Namjerno govorim EU a ne EEZ jer dok je bila EEZ Europsaka Ekonomska Zajednica propaliteta koje je trebalo financirati kako bi se NATO mogao siriti)

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
21:34 12.03.2015.

Ima u Europi osim Švicaraca i drugih slobodnih naroda. Živio Island.

VL
GP
gico.prase
21:46 12.03.2015.

Svaka im cast !

VL
QI
qiqo
21:00 12.03.2015.

Pametan potez. ..

VL
Avatar R & I
R & I
20:51 12.03.2015.

Bravo Islandjani. Tako se brani I respektira domovina. Europska Unija postaje proslost, svidjalo se nekome ili ne... mene zanima samo jedno: Kako ce se Hrvatska postaviti u novom mijesanju karatu na Europskome kontinentu i hocemo li (mozemo li) iz svega svega toga izvuci najvise moguce? Nadam se da cemo jednom i moci.

VL
AN
Anasta
00:29 13.03.2015.

Njih ima samo 300000, struje i vode koliko hoces, samo more oko njih. Sta ce im Eu? Pametni

VL
J3
j38k32
22:55 12.03.2015.

ovo nije neko iznenadjenje, Islandjani su imali vrlo,vrlo lose iskustvo sa Evropskim Bankama, da nisu bili vrlo aktivni i mijemali vladu dabi se spasili iz ralja te bankovne najezde, bili bi danas Grcka.

VL
DU
Deleted user
06:35 13.03.2015.

Grcka vec nani,Britanija se vec priprema za izlazak,Island nezeli niti pregovarati s tim EU lopuzama,Hrvatska usla u EU,ulazi uskoro Srbija,C.Gora,Makedonija,Albanija,sta se to desava s tom EU kaljuzom…...

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
03:03 13.03.2015.

Zaslužuje veliko poštovanje.

VL
PL
plemenitigjuro
10:28 13.03.2015.

lako je za ISLAND.moji izvori tvrde da su se mađari nešto uzjogunili glede članstva u Eu.najnoviji je spor nuklearna centrala koju rusi trebaju početi raditi.ujak SAM naredio Eu da to pokuša stopirati.Orbanu slijede teški dani.

VL
CA
campa
09:38 13.03.2015.

Hrvatska se je domovinskim ratom osamostalila i izašla iz ralja Jugoslavije ali je ubrzo upala u još veće ralje tvorevine zvane EU koja funkcionira na isti način ka bivša država iz koje se je izašlo.Demagogiju o nekom boljem životu uu Hrvatskoj mogu i dalje prodavati dobro uhljebljeni i korumpirani političari iako se sve svodi o ozakonjenim kolonijalnim odnosima.Nekad se to radilo vojskom danas financijskim ropstvom.Hrvatska je svakako u robovlasničkom odnosu naspram EU i SAD-a.Da je EU zainteresirana ua boljitak Hrvatske svakako da bi se našlo rješenje za njen napredak,pa nije Hrvatska Kina.Prvo će nam kupiti autoceste poslije elektroprivredu a što se tiće naftnog i plinskog biznisa sumnjam da će Hrvatska imati velike koristi jer će naši političari sve prodati za jednu kunu a nama će ostati eventualne havarije.Na kraju samo je pitanje dana kad će se prodati i voda,svjedoci smo da je već bilo pokušaja.

VL
DJ
djurex
21:38 12.03.2015.

pa tko bi normalan i odgovoran predao svoju nezavisnost eu birokratima ?? tko bi usao u zajednicu gdje se pitas manje od statisticke pogreske i iz koje je doslovno nemoguce izaci..

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:28 12.03.2015.

Kad si normalna država sa dugom demokracijom kao Island, onda nije jako bitno hoćeš li ili nećeš u EU. Sa Hrvatskom je druga priča. Za nju, EU je bila metafora, garant promjena, koje zemlja mora učiniti na dugom i teškom putu ka demokraciji.

VL
CH
chemica
00:59 13.03.2015.

Zbilja, kakve bi uopće koristi imali od EU, kada im je bliže Amerika. Mali, beznačajni, žive svoje živote i ne daju da ih bilo tko i zdrav mozak. Vanjski ili "unutrašnji neprijatelj". Neki njihov HDZ ili SDP. Na broj stanovnika imaju više općina i "šupljanija" od Hrvatske! I još nisu propali. Država u službi građana, a ne u službi zadovoljenja interesa partijskih oligarhija. Eto, samo takve nacije mogu same. Sretne i zadovoljne. Mala ledena državica, ali iz koje najpametniji ne bježe glavom bez obzira. Joj zlotvori, što nam napraviste...Zbilja smo mogli biti Švicarska. Taj smrznuti otočić usred pustopoljine ima tri puta veći BDP po glavi stanovnika!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.