Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Jesu li Rusi u Siriji ubili vođu Islamske države?

Prije godinu dana pojavile su se i informacije kako je Baghdadi ubijen nakon zračnog napada na Raku.
16. lipnja 2017. u 09:29 14 komentara 2262 prikaza
Abu Bakr Al Baghdadi Poruka vođe ISIL-a pročitana je na Badnjak u džamiji u opkoljenom Mosulu
Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL

Rusko ministarstvo obrane otvorilo je istragu kako bi utvrdilo je li u jednom od napada koji se dogodio 28. svibnja u Siriji ubijen vođa Islamske države.

Borac ISIL-a POVJERLJIVI DOKUMENTI Ekskluzivni podaci: Borci Islamske države iz BiH, Srbije i Kosova koji su još u Siriji

Već je nekoliko puta izvještavano o tome da je Abu Bakr al-Baghdadi ubijen u raznim napadima. Tako se krajem 2015. godine tvrdilo da je Baghdadi ranjen u jednom napadu na konvoj te da se nakon toga liječio u Turskoj, ali i Libiji gdje se skrivao.

Prije godinu dana pojavile su se i informacije kako je Baghdadi ubijen nakon zračnog napada na Raku. Tada su drugi izvori tvrdili da je preminuo u Mosulu, no čini se da je još živ.

Teroristi Islamska država prijeti napadima na Balkanu: Mete su Hrvati i Srbi u BiH islamska država AFGANISTAN Islamska država našla novo uporište odakle su borbama istjerali talibane Ajatolah Ali Hamnei: 'Tko je stvorio Islamsku državu? Amerika... Njihova tvrdnja o borbi protiv ISIL-a je laž'
Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • srecko.orsulic123:

    Bilo bi dobro ali se ovi kote ko gamad !

  • anticenzura:

    A sto vi pitate citatelje jesu li Rusi smakli vukodlaka? Tko je ovdje novinar? Rusi ne iznose nikada poluinformacije, oni uvijek kazu sta rade i obavjeste javnost o svakoj svojoj operaciji. Putin je rekao da oni to rade javno, a ... prikaži još! ne tajno kao Ameri, posto je vazno da je javnost obavjestena.

  • kimi:

    Znači zato su Ameri izglasali nove sankcije Rusiji?!