Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zauzet će i europu

Islamska država prijeti: Ovako će svijet izgledati do 2020. godine

islamska država
Foto: Andrew Hosken/Empire of Fear
10.08.2015.
u 11:10

Prema fotografiji karte, planiraju zauzeti cijelo područje sjeverne Afrike, Bliski i Srednji istok, jugoistočnu Europu te cijeli Pirenejski poluotok

Islamska država šalje ozbiljne prijetnje kako će svijet izgledati do 2020. godine. Prema fotografiji njihove karte svijeta, planiraju zauzeti cijelo područje sjeverne Afrike, Bliski i Srednji istok, jugoistočnu Europu te cijeli Pirenejski poluotok.

ISIL trenutačno broji više od 50.000 članova i ima imovinu vrijednu oko dvije milijarde funti, najviše zahvaljujući poljima nafte i plina u Iraku i Siriji, piše Mirror.

Iz dana u dan šokiraju svijet svojim napadima, a najžešći je bio onaj na turiste u poznatom tuniškom odmaralištu gdje je ubijeno 38 osoba.

Postali su poznati po tome što bacaju muškarce sa zgrada zato što su homoseksualci, a najpoznatiji njihov krvnik je terorist iz Ujedinjenog Kraljevstva Mohammed Emwazi, poznatiji kao Jihadi John.

BBC-jev novinar Andrew Hosken u svojoj knjizi "Carstvo straha" otkrio je detalje o ISIL-ovim planovima.

– Kada budu osnovali svoj kalifat, okrenut će se protiv cijelog svijeta. Jednostavno žele upravljati cijelim svijetom – rekao je Hosken.

– Islamska država ne želi osnovati svoj kalifat i živjeti u miru. Žele da se cijeli svijet vodi njihovom ideologijom. Već su destabilizirali Irak i Siriju, pokušavali su to učiniti Saudijskoj Arabiji i Libiji, a nedavno su uništili glavnu tunišku industriju, turizam. I što dulje postoje, veće su šanse da će početi proizvoditi biološko i kemijsko oružje. A ako budu imali oružje za masovno uništenje, budite sigurni da će ga koristiti – rekao je Hosken.

>> Islamisti prijete: 'Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija'

Komentara 146

Avatar El Indio
El Indio
12:31 10.08.2015.

Kakvu Europu? Doci ce do pasaluka i zadrzat 500 godina

JM
jorgovan.mojski
14:03 10.08.2015.

islamsku drzavu ne moramo da priznamo, jer ona raste

MN
matija njavro
11:37 10.08.2015.

Moš si mislit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije