Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA NA YOUTUBEU

Islamisti prijete: 'Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija'

islamisti
Foto: Screenshot Youtube
1/2
15.07.2015.
u 11:52

Snimka se sastoji od pjesmica kojima se zemljama bivše Jugoslavije poručuje da se raduju dolasku islamista

Na YouTubeu je osvanula videoporuka "Mi smo islamski hilafet - Kasida" u kojoj se zemljama bivše Jugoslavije, uključujući i Hrvatsku, prijeti osvajanjem. Snimka je objavljena 10. srpnja na kanalu Put Hilafeta, koji postoji od listopada 2014. Zasad nije dostupno više informacija o tome tko točno stoji iza tog kanala i organizacije.

Snimka se sastoji od pjesmica kojima se zemljama bivše Jugoslavije poručuje da se raduju dolasku islamista. Među njima je i Hrvatska, kojoj je poručeno: "Raduj se, o Kroatija, past će ti demokratija, božji zakon, pravda svima, mi smo islamski hilafet".

Hilafet, ili, kako se u Hrvatskoj kaže - kalifat, islamski je oblik vlasti koji predstavlja političko jedinstvo i vodstvo islamskog svijeta, a u kojemu je vrhovni vladar zakoniti nasljednik Muhameda, utemeljitelja islama. Islamska država proglasila se kalifatom u lipnju prošle godine.

Put Hilafeta (ili kalifata) uz dva kanala na YouTubeu pod istim imenom ima i profil na Twitteru te portal na kojemu se slavi Islamska država.

 

>> Zbog zastava ISIL-a policija u Gornjoj Maoči. Ostojić: Nije prvi put da se takvi incidenti događaju u BiH

>> U Gornjoj Maoči se opet vijore zastave Islamske države

Komentara 282

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
12:05 15.07.2015.

I oni bi pravili region s Hrvatskom... Nego, zašto se ne pridružimo Mađarima u izgradnji zida prema Balkanu?

Avatar Mican999
Mican999
12:05 15.07.2015.

Ma možete se ISILovci napušit k****. Prvi ću bit da vas dočekam.

DU
Deleted user
12:06 15.07.2015.

Pokušali su i jači pa su slomili zube na Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije