Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kabul

Islamska država preuzela odgovornost za podmetnutu bombu u automobilu, poginuli novinar i vozač

Mosul
Foto: Reuters/PIXSELL
31.05.2020.
u 07:41

Sjedinjene Američke Države, Europska unija i NATO osudili su napad.

Islamska država preuzela je odgovornost za eksploziju bombe u kojoj je poginuo afganistanski novinar i tehničar u minibusu koji je prevozio zaposlenike lokalne televizijske stanice u Kabulu.

Još najmanje sedam ljudi je ranjeno u napadu.

Prema prvim izvještajima bomba je bila magnetima pričvršćena na autobus televizije Kurshid, a eksplodirala je tijekom večernje gužve.

"Naše kolege ekonomski izvjestitelj Mir Wahed Shah i zaposlenik tehničkog odjela Shafiq Amiri ubijeni su u incidentu", kazao je izvršni direktor TV stanice Khurshid Mohammad Rafi Rafiq Sediqi.

Sjedinjene Američke Države, Europska unija i NATO osudili su napad.

U kolovozu prošle godine na gotovo identičan način ubijena su dva zaposlenika Khurshid TV-a, a dvije su osobe ranjene.

Afganistan je jedno od najsmrtonosnijih mjesta na svijetu za novinare. Prema podacima Reportera bez granica samo u 2018. je u toj zemlji ubijeno čak 15 novinara.

Dvije godine ranije, talibanski bombaš samoubojica zabio se u autobus koji je prevozio zaposlenike Tolo TV-a, ubivši sedam novinara.

Ključne riječi

Komentara 1

GZ
Gza
17:32 01.06.2020.

A ne osuđuju svoje ubijanje civila, o tome ne pricaju bas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije