Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Islamska država borcima: 'Pripremite svoje snage i budite što nemilosrdniji'

"Bog je poslao kaznu tiranima ovog doba i njihovim sljedbenicima... koja se ne može vidjeti golim okom", rekao je glasnogovornik IS-a Abu Hamzah al-Quraishi aludirajući na covid-19.
29. svibnja 2020. u 00:00 3 komentara 3083 prikaza
IS leader al-Baghdadi allegedly killed in US raid in Syria
Foto: Mustafa Dahnon/DPA/PIXSELL

Islamska država (IS) je poručila da je pandemija koronavirusa Božja kazna neprijatelja, po audio snimci objavljenoj u četvrtak na kojoj su džihadisti najavili i nove napade. Osoba na snimci, objavljenoj na internetskim stranicama militanata, za sebe je rekla da je glasnogovornik IS-a Abu Hamzah al-Quraishi.

"Bog je poslao kaznu tiranima ovog doba i njihovim sljedbenicima... koja se ne može vidjeti golim okom", rekao je aludirajući na covid-19. "Danas smo zadovoljni zbog ove Božje kazne za vas".

Islamska država STRAH OD KORONAVIRUSA Islamska država upozorila teroriste: Izbjegavajte Europu i perite ruke

To je treća takva snimka te terorističke skupine od imenovanja Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishija za novog vođu nakon što su specijalne snage SAD-a prošle godine ubile Abu Bakra al-Bagdadija.   

Quraishi je na snimci pozvao borce IS-a da "pripreme sve svoje snage i budu što nemilosrdniji prema neprijateljima Boga i napadnu njihova mjesta". "Ne dopustite da prođe i jedan dan a da ne učinite njihove živote groznima".

On nije naveo neki određeni cilj ali je spomenuo zemlje u kojima je skupina aktivna, poput Sirije, Iraka i zapadne Afrike.

U SIRIJU DOŠAO 2013. Borac Islamske države iz BiH tvrdi: 'Nisam puno ratovao. Dijelio sam hranu braći'

IS se od ubojstva Bagdadija pokušava regrupirati i razviti nove strategije, a prošle je godine nakon što je poražen u Iraku izgubio i znatan teritorij u Siriji. 

Organizacija SITE Intelligence Group koje prati internetske stranice militanata ocijenila je da snimka izgleda autentična s obzirom te da glasnogovornik IS-a ponavlja tvrdnju džihadista da je covid-19 božja kazna.

restoran
GLEDAO IH IZVANA
Napravio scenu u restoranu: Nokautirao suprugu jer je sjedila s dva muškarca
Huawei
PROMO
Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade