Naslovnica Vijesti Svijet

Islamska država objavila novi video s pogubljenjima: 'Ovo je poruka Davidu Cameronu'

Džihadist s britanskim naglaskom optužuje petoricu koja kleče da su špijuni Velike Britanije
03. siječnja 2016. u 21:21 4 komentara 3653 prikaza
islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL

Džihadistička skupina Islamska država (IS) uputila je prijetnju Velikoj Britaniji u novoj video snimci koja prikazuje pogubljenja petorice "špijuna".

Video, koji je danas s džihadističkih stranica prenio američki centar za nadzor islamističkih stranica SITE, počinje priznanjem pred kamerama petorice muškaraca iz Rake, samoproglašenog "glavnog grada" Daesha (IS) u Siriji.

U sljedećem prizoru petorica muškaraca u narančastim kombinezonima kleče ispred petorice maskiranih muškaraca naoružanih pištoljima.

"Ovo je poruka Davidu Cameronu", britanskom premijeru, govori jedan džihadist s britanskim naglaskom. On optužuje petoricu koja kleče da su špijuni Velike Britanije, koje je, kako tvrdi, napustila britanska vlada.

Nakon izjave da će IS nastaviti džihad protiv Velike Britanije, petoricu zatočenika maskirani krvnici ubijaju pucnjima u glavu.

>> Islamska država u Ramadiju zatočila 200 obitelji

>> Europljani se privikavaju na život u uvjetima koje diktira teror

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar Aleksandar Nevski
  Aleksandar Nevski:

  Kontroverzna britanska odluka da se uključi u rat u Siriji ocenjena je kao uzaludna nakon što se saznalo da su vazduhoplovne snage Njenog veličanstva izvele samo jedan jedini napad u poslednjih mesec dana.. Zapad se uspešno "bori " protiv ISIL-a. ... prikaži još!-a. Toliko su uspešni da su na Kosovu bacili više bombe nego na svoje prijatelje.

 • Avatar Aleksandar Nevski
  Aleksandar Nevski:

  Otkako su britanski poslanici 1. decembra glasali za učešće Londona u vojnim akcijama iznad Sirije, avioni "Tornado" i "Tajfun" izveli su samo tri jurišne misije, i sve tri u prvih pet dana operacije, navodi se u tekstu. Od 6. decembra, ... prikaži još!ra, pre 28 dana, kako ističe londonski list, nije izveden nijedan napad sa posadom na mete u Siriji, a jedini udar posle toga je izveden na Božić, dronom "Riper", čime je ukupan broj britanskih jurišnih misija povećan na četiri. "Vazdušna kampanja Britanije u Siriji je do sada bila beznačajna i ne može imati veliki efekat, ako uopšte ima ikakav, na ravnotežu moći na terenu", kaže ekspert za vojno vazduhoplovstvo Džon Lejk. On smatra, kako navodi, da postoji neusklađenost između vrele političke debate u Britaniji povodom Sirije i onoga što vlada u praksi čini

 • iqqo:

  Opet žtveni jaganjci, V.B i Francuska su najveći saveznicin ID. Oland?