Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Islamisti preuzeli odgovornost za napad na luksuzni ruski vlak

vlak
AFP
02.12.2009.
u 10:05

Napad je isplanirao Emir Dokke Umarov, samoproglašeni vođa "Kavkaskog emirata", koji teži ujedinjenju raznih islamističkih skupina na sjevernom Kavkazu kako bi ustanovio šerijatski zakon.

Islamisti sa sjevernog Kavkaza preuzeli su odgovornost za smrtonosni bombaški napad na ruski putnički vlak u kojem je stradalo 27, a ozlijeđeno više od 90 osoba.

Operacija je pripremana i izvršena uz druge sabotaže. Planirana je od početka godine i uspješno je izvršeno nekoliko napada na strateški važne ciljeve u Rusiji po naređenju Emira Dokke Umarova, navodi se na internetskoj stranici Kavkazcenter.com.

Umarov je samoproglašeni vođa "Kavkaskog emirata" i teži ujedinjenju raznih islamističkih skupina na sjevernom Kavkazu kako bi ustanovio šerijatski zakon u regiji.

Šef ruske Federalne službe sigurnosti Aleksandar Bortnikov predsjedniku Dmitriju Medvedevu rekao je kako je uzrok nesreće vlaka "Nevski ekspres", tj. eksplozivna naprava postavljena na tračnice, koja je po snazi jednaka sedam kilograma trotila.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
12:53 02.12.2009.

Sizife kretenu, Rusija surađuje s NATO-om u Afganistanu isto kao i Iran, a što se tiče napuštanja proiranske pozicije to će i dalje ostati tvoj mokri izraelski san.

MM
Mladen Miletić
13:45 02.12.2009.

Naravno da može biti istina a i nemora ovisi dali netko iz \"demokracije želi\" da Ruse privoli orijentira na svoju stranu i da im pokaže eto vidiš takvi su oni. Mene su dobro uvjerili u demokraciji da nesmijem ništa vjerovatiati jel su mniogi lopovi banda i podmukli gadovi..

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:17 02.12.2009.

Moš mislit... Sljedeće godine možemo očekivati invaziju ruskih \"asloboditelja\" na Kavkaz..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije