Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u Njemačkoj

Iskustvo Hrvatice na novom poslu u Frankfurtu: Šefica mi je zabranila stres

Frankfurt
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
1/2
04.10.2018.
u 21:50

Hrvatica se preselila u Njemačku, gdje se u Frankfurtu zaposlila kao odgojiteljica u vrtiću

Hrvatica J. S. (podaci poznati redakciji) preselila se u Njemačku gdje se u Frankfurtu zaposlila kao odgojiteljica u vrtiću.

Danas joj je bio prvi radni dan, a prepričala ga je na Facebooku.

Istaknula je kako joj je šefica ''zaprijetila'' da se ne brine ako koji dan zakasni na posao te joj je zabranila stres.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dan 1. Kratki rezime...
Živim na periferiji Frankfurta, posao – strogi centar... Udaljenost od kuće do posla 19 km zbog radova pa neke ceste nisu otvorene...
Krenula u 7.40... na poslu sam 22 min kasnije... Napominjem,strogi centar Frankfurta!


 

(Nisam se stigla našminkati, pojesti doručak, odgovoriti na e-mailove, poruke viber, wup, messenger...etc) za vrijeme vožnje.
Za doručak:klinci nose svoje lanč-pakete od kuće, sami si serviraju, recikliraju otpad, odlažu suđe, znaju koliko ih ima u grupi, znaju tko nedostaje – sve bilježe na ploču, prepoznaju dane u tjednu, znaju koji je bio jučer,koji je danas i koji će biti sutra, upisuju se sami tko je prisutan taj dan čim uđu u sobu. Imaju cca 4 godine!

Kolegica je divna topla Španjolka, kolega asistent veoma šarmantan Englez... Ostali su odasvuda, od Afrike, Rusije,Kanade... do Hrvatske!

Svima im je nekako stalo da mi prvi radni dan prođe vrlo opušteno. Šefica mi je zaprijetila da se ne brinem ako koji dan zakasnim i ako se zagubim. Zabranila mi je STRES! Samo opušteno, kaže ona!
U grupi je 21 dijete,dva teachera i jedan asistent! Nemam što nadodati osim da se veselim danu br. 2  – i vikendu, naravno".

>>POGLEDAJTE VIDEO Ovakav ples oca i kćeri nemate priliku vidjeti često: Tata ti je legenda!

 

Komentara 111

JU
juma
22:09 04.10.2018.

Ocigledno je Jelena jako zelena na zapadu. Navikla je na nasu domacu, pomalo sirovu komunikaciju, pa stoga ne razumije sto zapravo znaci kada ti sef u Njemackoj uputi jednu takvu kodiranu poruku. Draga Jelena, to znaci da ubrzas, koncentriras se na posao i ne zamaras se troseci energiju na gluposti i nebitne stvari kao sto je pisanje ovakvih naivnih objava.

ZA
zakaria
22:32 04.10.2018.

Uopće nije shvatila što joj je šefica poručila.

IL
ilijan1a
06:51 05.10.2018.

Ne seri ako nema stresa u njemačkoj gdje ga ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije