Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽIVIMO U STRAHU'
Povratak na članak

Iskrene priče poduzetnika: Sutkinja nije mogla vjerovati zbog čega nam je zapečatio firmu

'Trenutno sam na sudu, već treće ročište, zbog nedokazanog i besmislenog grijeha vrijednog manje od 200kn', 'uletjeli su mi u salon kao kauboji, na tren sam mislila da će me opljačkati', 'reket i izmišljene situacije gdje inspektor na sudu laže i dogovara sa sutkinjom i s osmijehom me kažnjavaju'...

Komentari 53

TA
Tackrla
11:06 26.04.2020.

Ti krvopije, paraziti, luftiguzi i niškoristi su rak rana društva. Umjesto da budu prvenstveno savjetodavci oni su dio represivnog aparata i iživljavaju se. Krpelji i pijavice su inteligentnijij od njih jer znaju da organizam koji iskorištavaju ne smiju do kraja iscrpsti. Ovi vampiri su preglupi da shvate granice te ubijaju ljude svojim intervencijama

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:53 26.04.2020.

Kumovi, rezači etiketa, kamatari, inspektori, zelena mafija, uvozni lobi...

VL
Avatar jocker-3
jocker-3
11:58 26.04.2020.

Trebalo bi ispitati porijeklo imovine svih takovih inspektora,vjerujem da uzimaju mito od mnogih,a jednom sam čak to i vidio

VL
KO
Kokoiduhovi
11:36 26.04.2020.

Istina je; samo da naštancaju što više zapisnika sa što većim kaznama. I oni koji izreknu najviše kazni - bivaju nagrađeni kao najuspješniji radnici. Koliko od toga je naplaćeno - nije važno. A tek koliko toga je zaista utemeljeno -- to nikoga u upravi nije briga. Važno je štancati. Oni ionako sami sebi svaki dan ponavljaju kako svi kradu i varaju, ili se pitaju od kuda vlasniku novca za npr. BMW, zašto bi vlasnik imao toluiko, a oni crnče za ništa---I raspali po njima. Zakoni..ma to je tak; pro forma

VL
IV
IvicaKerempuh
10:38 26.04.2020.

Pa zakaj to ne riješite elegantno. Za to je odgovorno ministarstvo. Prosim ljepo skupite se svi i podnesite tužbu protiv Hrvatske kod EU suda za ljudska prava. Budemo se kladili da ti mamlazi od inspektora budu jako brzo nestali sa slike...

VL
DO
domagoj1492
12:47 26.04.2020.

Istina je sve što pišu. Ja znam za slučaj gdje inspektorica napisala kaznu od 20.000 kn i to je kao smanjena kazna jer je falilo 8 kn u novčaniku. Pri potpisivanju zapisnika u poreznoj upravi , njen kolega Inspektor nijeje mogao skinuti osmjeh s lica. Čovjek se doslovno smijao šta ova ispisuje i daje na potpis. Kakvo ruganje s narodom. Strašno!

VL
DU
Deleted user
12:45 26.04.2020.

I sve tako dok im plaće izravno ne budu ovisile o stanju u gospodarstvu i prosječnoj plaći u privatnom sektoru. I dok za svaku odbačenu prijavu ne budu snosili izravne posljedice pa i otkaz nakon dvije u godini dana. U sve tako dok TI narode ne iziđeš na ulice za to pa tej onda je li federi smiju u brak ili ne.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:21 26.04.2020.

Zatvorio 2013., sad sam javni službenik. Kad PDV bude ispod 20% i kad porez na dobit + porez na kapitalnu dobit + prirez budu imali zajedno isti učinak kao jedan porez od 20%, opet otvaram. To će se u Hrvatskoj dogoditi kad na vrbi rodi grožđe, pa ću penziju vjerojatno doživjeti kao javni službenik.

VL
DU
Deleted user
12:31 26.04.2020.

Interesantno da inspekcije i lokalno i na nivou države uvijek prolaze ispod radara tko god bio na vlasti. Oni pravi i veliki muljatori se uglavnom iz raznih razloga ne diraju pa udri po malima. Ovaj zadnji slučaj je dobar primjer . Pred restoranom brze hrane repina od 30 m , a našeg ugostitelja zatvorili i kaznili jer je imao stol za izdavanje hrane na javnoj površini .

VL
Avatar Bongozg
Bongozg
11:04 26.04.2020.

U EU smo, i svaki poslodavac moze odluciti da se preseli u Sloveniju. Barem je to najlakse

VL
DU
Deleted user
12:21 26.04.2020.

Ma nije taj krpelj naletio na nekoga ko ima kratak fitilj pa ga namlatio pošteno kao primjer drugima kako se ponaša i vrši kontrola.

VL
BO
bolnaistina
12:38 26.04.2020.

Dokaz da su inspektori uništavači obrtnika. A zašto? zato jer im je mentalni sklop takav, da kaznama unište obrtnika, jer pojma nemaju o svom poslu, a u stvari oni bi trebali biti savjetodavna služba, da pomognu obrtniku da ne čini vreške, a tek ako nakon par uviđenih grešaka i objašnjenja obrtnik i dalje nastavlja s istom greškom ili prekršajem onda ga kazniti. A ovako, oni su bogovi i nema drugih bogova osim njih. Oderu te kaznom a ti ako možeš plati,moraš platit,a ako ne možeš snalazi se ili ode imovina na tamburu. Dok isti taj inspektor nije u svom životu ništa postigao osim što zna ljude kažnjavat.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
12:14 26.04.2020.

Naš narod još uvijek ne razumi, da što imamo više poduzetnika to ćemo imati veće plaće, bolje zdravstvo i na kraju veće mirovine.

VL
IB
iva.begovic
12:29 26.04.2020.

Drago mi je da su se poduzetnici organizirali, udružili i nadam se da će u budućnosti oformiti i nekakav stručni pravni tim koji bi ih upoznao sa pravima i štitio pri inpekcijskim nadzorima. Iako nisam poduzetnica poznato mi je koliko se poduzetnici trude opstati i zadovoljiti razne propise, a koji su loše napisani i često se mijenjaju tako da se ponekad niti inspektori ne snalaze u njima. Većina poduzetnika obično misli "ma, neću se s rogatim bosti", ali to nije put u boljitak, to nije put kojim se gradi povjerenje između izvršne vlasti i građana pa to onda na kraju nije ni za koga dobro.

VL
OL
Oldmarinero
12:55 26.04.2020.

Sve ove priče idu cilju da ocrne našeg Andriju Mikulića, poštenjačinu i sposobnog djelatnika, koji je slučajno i član HDZ-a.

VL
OR
Orilogorilo
13:04 26.04.2020.

Postoji i prikriveni reket inspektora: skoro svaki je u dealu ili tajnom suvlasnistvu s nekim od knjigo servisa, i onda dode u nadzor s nastupom '' knjige nista ne valjaju, ali bit cu dobar, necu te kazniti, ali odi do ovog knjigo servisa da ti oni to sloze. Knjigo servis porezniku da njegov dio i svi sretni. Naoko.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
14:31 26.04.2020.

Pazi ti tog apsurda. Kad napišeš žalbu, onda ne trebaš više lijepiti biljege na nju, nego uplatiš u proračun i isprintaš priznanicu, koji priložiš žalbi, sve to preporučeno pošalješ, naravno toj istoj instituciji. Skoro 50 godina sam živio vani, ja to nisam doživio. Prvo, da moraš platiti da bi se mogao žaliti i drugo da se žališ onome protiv koga se žališ.

VL
DR
DrugZoka
13:09 26.04.2020.

Mogu na plaćeni godišnji bar dvije godine i svima će biti bolje

VL
ST
stefj
13:34 26.04.2020.

Ajde, da jednom mediji krenu pisati o tome nevjerojatnom reketu (to čak nije niti porezna presija, već izživljavanje). Onda se ljudi pitaju zašto nema investicija, zašto smo neprijateljska zemlja za poduzetništvo... S druge strane, ti isti inspektori ne usude se niti primirisati u velike kompanije s jakim pravnicima, niti u strane kompanije koje imaju zaštitu države... Znam čovjeka koji je prodao udio u firmi Amerikancu isključivo zato da ga prestane maltretirati inspekcija. Kolege sa suda mi često pričaju o prijavama inspektora kakve dobivaju, jedan od boljih mi je kazna jer je restoran imao Knjigu žalbe, a ne Knjigu žalbi. Knjigovođa koji vodi više firmi isto ima inspekcije, a inspektorica je najviše odrala jednu firmu uz obrazloženje da loko vožnja nije pisana u metrima, već u km... Osobno iskustvo mi je najgore s carinom, i to prilikom izvoza. Toliko se traži dokumentacije ako se proizvod deklarira kao Hrvatski proizvod, da smo to jednostavno prestali raditi. S druge strane kod uvoza, nedaj bože da ti roba dođe na Zapadni kolodvor. Tamo se carinici uredno "posluže" robom (zajedno sa špediterima), uvijek dođu otvorene kutije u kojima iz kojih se carinik poslužio... I onda država "reformira" poduzetništvo, a tim istim inspektorima daje sve veće ovlasti...

VL
MK
MKinkognito60
13:15 26.04.2020.

Prije desetak godina sam bio na odmoru na Šolti, u jednom naselju je bilo otvoreno 9 lokala i jedna trgovina. Od tih 11 lokala 4 su bila legalna. Što se tiče inspektora ukoliko su se ukrcali na bilo koji brod prema šolti, već prije kretanja se znalo kako dolaze inspektori. Bilo je brzo zatvaranje nelegalnih lokala a ono koji legalno rade provjeravali su nije li slučajno 5 kuna u blagakni viška. I jedan dan stiže izletnički brod pun možda i prepun ali to neznam raznih izletnika. Taman su se iskrcali i razmilili po lokalima pred jedan sa fastfudom ih je bilo preko 20. Stiže i brodica sa policijom i trojicom civila kasnije se ispostavilo inspektori. Jedan je odmah krenuo prema fastfud prikolici i stao je sa strane. Pratio je narudžbe. U jednom trenutku kad je vido kako jedan gost odlazi a nije uzeo račun i još viknuo kako ne ćeli kusur, probija se do prikolice i identificira se. Madjutim blagajnik je odbrojani kusur je ubacio u jednu teglicu na kojoj je pisalo manča, a račun koji je ostao je nabio na čavao zabijen u daščicu. Posluživanje je zaustavljeno i slijedi prebrojavanje u blagajni, ne jedanput već više puta. Rgistrirani iznos je štimao sa stanjem. Nervozni inspektor se po završenom poslu se kao pozdravlja i kao odlazi. Odjednom se okrene i naručuje konjak radnik mu odgovara kako nemaju dozvolu posluživanja žestica pa ih i nemaju. Inspektor mu dodja ma ono ispod pulta već iznerani radnik mu odgovara "ma nemoj me zajebavat".

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.