Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Rekordne temperature diljem zemlje: Termometri prelaze 30 stupnjeva u rano proljeće

Sunčano poslijepodne u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
06.04.2024.
u 08:23

Vedro i suho vrijeme trebalo bi se na našim područjima zadržati do srijede, kada se očekuje blagi pad temperature, a moguće je i da mjestimično padne malo kiše

Ove sunčane subote većina se stanovnika Hrvatske probudila na ugodnih deset i više stupnjeva Celzijevih, ponegdje uz maglu. U Gospiću i Zavižanu izmjereno je 6, a na Hvaru pak 16 stupnjeva oko 8 sati ujutro. Visoke temperature i sunčano vrijeme pratit će nas i u ostatku dana kada se očekuje da će termometri pokazivati i do 28°C.

I danas i sutra puhat će umjeren i slab vjetar, a u nedjelju bi ponegdje moglo biti i vruće, upozoravaju meteorolozi DHMZ-a u vremenskoj prognozi. Jutarnje temperature bit će između 8 i 14 stupnjeva, dok bi se u kopnenim dijelovima zemlje sredinom dana mogle popesti i preko 30 °C!

Vedro i suho vrijeme trebalo bi se na našim područjima zadržati do srijede, kada se očekuje blagi pad temperature, a moguće je i da mjestimično padne malo kiše. N1 upozorava da pristiže i novi val pijeska iz Sahare koji će se proširiti od Španjolske do Finske, a i oborine nad Hrvatskom mogao bi obojati žuto.

Dnevne temperature i sljedeći će se tjedan zadržati iznad 20 stupnjeva Celzijevih u većini zemlje, tek bi na otocima i krajnjem sjeveru Hrvatske mogle biti neznatno niže.

VIDEO Kako je izgledao veliki potres u Dubrovniku 1667. godine?

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije