Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
islamistička militantna grupa

ISIL zauzeo najveće naftno polje u Siriji

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.07.2014.
u 18:12

Podsjetimo, islamistička militantna grupa ISIL ovaj je tjedan proglasila kalifat, odnosno islamsku državu, na teritorijima koje kontroliraju u Iraku i Siriji, a njihov vođa Abu Bakr al-Baghdadi proglašen je kalifom

Pripadnici radikalne skupine Islamska država Iraka i Levanta zauzeli su najveće naftno polje u Siriji, izvijestili su aktivisti, javlja AP, a prenosi Huffington post.

Pripadnici ISIL-a u četvrtak su, nakon što su suparničke snage odustale od borbe, osim naftnog polja na istoku Sirije zauzeli i sela i gradove. Ekstremisti ISIL-a koji kontroliraju velike dijelove sjevera Sirije te koji su prošli mjesec zauzeli velika područja sjevernog i zapadnog Iraka sada gotovo u potpunosti kontroliraju koridor koji se proteže od grada Boukamala na Sirijskoj granici do Deir el- Zoura glavnog grada provincije na sjeverozapadu zemlje koji je pod kontrolom vlade.

Podsjetimo, islamistička militantna grupa ISIL ovaj je tjedan proglasila kalifat, odnosno islamsku državu, na teritorijima koje kontroliraju u Iraku i Siriji, a njihov vođa Abu Bakr al-Baghdadi proglašen je kalifom i vođom "svih muslimana u svijetu".

>> Vođa 'Islamske države' najavio: Osvojit ćemo i Rim!

>> ISIL proglasio Islamsku državu u Iraku i Siriji, protivnike javno razapinju!

Komentara 8

MI
Milivoje
19:05 03.07.2014.

zauzeo preuzeo sve je isto,uglavnom nisu vise siiti koji su naftom radili sto su htjeli, a ni amerikanci sada ne mogu da uticu nairacku naftu jer je preuzeo sunistki narod ,svoj na svome

MI
Milivoje
19:06 03.07.2014.

sta mu dodje ovo , kao nesto poput vatikana?..proglasili islamsku drzavu

RA
Rangostar
12:49 04.07.2014.

Ee, zasto ode 6000 Americkih zivota 30.000 ranjenih i trilion dolara potroseno na Iracku demokraciju. Mogu samo da zamislim roditelje poginulih mladih amerikanaca,mora da su malo zbunjeni ili ponosni ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije