Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalno ubojstvo

ISIL objavio snimku smaknuća navodnog ruskog špijuna i zaprijetio Putinu

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
02.12.2015.
u 23:05

Videosnimka koju je na internetu u srijedu objavila džihadistička skupina tzv. Islamska država navodno prikazuje odrubljivanje glave muškarca za kojeg se tvrdi da je ruski špijun

Videosnimka koju je na internetu u srijedu objavila džihadistička skupina tzv. Islamska država navodno prikazuje odrubljivanje glave muškarca za kojeg se tvrdi da je ruski špijun kojeg su ulovili njezini pripadnici i koji je u Iraku i Siriji bio od prošle godine, objavila je promatračka skupina SITE.

Na snimci se vidi muškarac koji sjedi u narančastom kombinezonu i iznosi pojedinosti o tome kako su ga unovačile ruske obavještajne službe. Potom, na drugoj lokaciji, pripadnik ISIL-a na ruskom jeziku prijeti napadima Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i onda, kako se čini, odrubljuje glavu čovjeka u kombinezonu.

Ako je istinita, to je prva objava ISIL-a s ruskim zarobljenikom. Moskva dosad nije prijavila da ijednog ruskog državljanina drži ISIL. SITE tvrdi da je video snimljen na području  Rake, glavnog uporišta džihadista u sjevernoj Siriji. Još nema neovisne potvrde autentičnosti snimke.

>>SAD odbacio ruske tvrdnje da je Turska uključena u krijumčarenje nafte IS-a

>>Kerry kaže da je Turska spremna zatvoriti granice uz teritorij IS-a

Komentara 10

NP
npravednost
23:30 02.12.2015.

ovo su im zadnji trzaji, još malo pa će putin raku pretvoriti u pustinjski pijesak , zajedno sa svim isil koljačima

MA
martinn
23:21 02.12.2015.

pacovi nestacete,ciscenju glodara se prikljucije cijela planeta...ostace vam samo turska,BiH i kosovo da vas brane...

DA
damocles
00:34 03.12.2015.

meni se cini nesto kao da mi govori iza uha , a to da ce putin ili ruska vojska baciti atomsku u siriji prije ili poslije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije