Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI HEUTE:
Povratak na članak

Iseljavanjem stanovništva BiH godišnje izgubi cijeli grad. I Hrvatska u top 10 po odljevu mozgova

Heute ističe kako prema procjenama Ujedinjenih naroda BiH će, ako se iseljavanje ne zaustavi “do 2070. godine izgubiti polovicu svoga stanovništva i imati samo 1,6 milijuna stanovnika

Komentari 8

SU
Superhero
21:38 15.01.2023.

Jedina pozitivna stvar EU je da mozes svugdje raditi i imati ista prava ko doma - iseljavaju se masovno i spanjolci, talijani, sad pocinju i francuzi. Na kraju ako ti neka druga zemlja da bolji posao i placu sto se ne bi iselio? Na kraju u hrvatskoj ako nemas neki svoj business i nisi uhljeb, zivotaris sa mizernim placama - nemas para da putujes, vidis svijet i onda dodjes na VL i trubis kako je hrvatska najljepsa zemlja na svijetu. I je, ali za bogate.

VL
XA
xaron
06:37 16.01.2023.

Njemci su uzeli za primjer Balkanske zemlje koje su teśko oštečene u ratovima 90-tih. Iako je situacija u Baltickim zemljama još i gora, njih niko ne uzima za loš primjer jer su oni navodno razvijene i uredjene demokratske države .. Tamo je prava katastrofa ali nije politički koraktno uzimati ih kao loš primjer.

VL
DU
Deleted user
08:55 16.01.2023.

Zašto je to problem? Kad su hrvati iseljavali iz BiH, mediji hrvatski nisu objavljivali. Mediji SA KASABE su navijali i odobravali da svi odu. Sad bi kao trebao biti problem što je NJEMAČKA dopustila muslimanima - bošnjacima da mogu tamoma da mogu tamo ići raditi????? Evo ja ću kao SA MEDIJI kad su išli hrvati......Što se mene tiče dao Bog da svi muslimani- bošnjaci odu u Njemačku

VL
Avatar SileZla
SileZla
21:24 15.01.2023.

Radi se o smišljenoj strategiji rješavanja problema disfunkcionalnosti BH države. Neće biti mladih pa neće biti puno eventualnih vojnika za sudjelovanje u eventualnom građanskom ratu. Također, odlaze oni koji sad žive u pogrešnom dijelu BiH. Srbi odlaze iz federacije, hrvati su već otišli iz Republike Srpske, a sada iz nje odlaze i bošnjaci. Iseljavanjem se smanjuje nacionalna izmiješanost, pa se smanjuju i napetosti vezane uz vjeru i nacionalnu pripadnost.

VL
TJ
TJekelic
09:58 16.01.2023.

Hahaha normalno i neka vam kad vi ulažete, pazi sad ovo ulažete u cestu jednu i napravite i nakon tjedan dana od kad ste je zavrsili ponovo je idete iskopavat... i trošite lovu duplo na gluposti isto tako na sve moguće gluposti umjesto da uložite u narod i vjerujete mu a ne da narod trazi posao preko pickjobs stranice i nalaze poslove vani i odlaze normalno da će otic kada niko ne misli ostat ovdje u ovakvom stanju...a i sigurno su brojke stanovnistva manje lol haha

VL
Avatar southman
southman
07:10 16.01.2023.

Najbolje odustati od "prebrojavanja" !

VL
MA
marta22
09:27 30.01.2023.

Kad bi se uvela obvea vraćanja novca koji je društvo platilo za školovanje jednog liječnika, na primjer, situacija bi se bitno popravila.

VL
ML
mladenov
23:09 15.01.2023.

mozgova... čuj to... gde to ima kod vazala i konvertita

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.