Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Irski biskup napušta službu zbog prikrivanja pedofilije u Crkvi

U toj su biskupiji svećenici seksualno zlostavljali stotine dječaka i djevojčica, a biskupi su prikrivali zločin, kako ga je ovo nedjelo ocijenio papa Benedikt XVI.

Komentari 17

IB
Ivana Brkić Ćubela
11:58 18.12.2009.

Muhamedali Vidi se da neznas kako funkcionira Crkva Nema tu Penzije koje si ti zamisljas ili kazne oni ovakve Likove tzv. Pedofilohije premeste za kaznu u neki Samostan i time je stvar OBRISANA !! do smrti !!

VL
OB
-obrisani-
10:38 18.12.2009.

bas me zanima kolka ce im bit prijevremena penzija.

VL
KA
Karla
10:39 18.12.2009.

Nije dovoljna samo ostavka jer prikrivanje je isto kao i odobravanje i ti biskupi imaju barem pola krivnje kao i pedofili. Treba ih strpati u zatvor jer su bili pomagači. Znam da se svaki grijeh oprašta ako se kajemo ali uz svaki grijeh ide i određena kazna koju treba odslužiti.

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
10:41 18.12.2009.

To se u Crkvi zove Pedofilohije Interna prozivka u vidu crkvenog imena. Nose ga samo Veroučitelji koji su svojevoljno sa Veronauke prešli na seksualno obrazovanje male dece,presvega Muske !!!

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
12:36 18.12.2009.

ebvo da ti uskocim u zvale zato sto njegov komsija ima Zdrav i opravdan strah od male dece !!!

VL
OB
-obrisani-
11:58 18.12.2009.

Debelo okorišteni glorifikatori socijalizma govorili su kako je teorija socijalističkog društva vrlo dobra,ali da zapinje u praksi. Sad ćemo se naslušati o incidentnosti ovakvih pojava u Katoličkoj crkvi.Te kako je religija o.k,samo što u svakom žitu ima kukolja.Kako su druge još i gore,Da ne spominjemo islam koji je kategorija za sebe po lošemu. Naići će iskreni vjernici i osuđivati \"incident\"(mangupe u svojim redovima),pripadnici druge religije će se zluraditi. Ja ću paziti da mi djeci vjeronauk predaje normalna osoba,za pričest i krizmu ću praviti fešte,a drugi neka sude uokolo.

VL
OB
-obrisani-
12:01 18.12.2009.

Svećenici su također samo ljudi, dakle i među njima je zstupljen određeni postotak bolesnika ,,,, Svakako je za osudu prikrivanje pedofila svećenika i nedopustivo samo premještanje u drugu župu.... Upravo takav stav je omogućio da isti pedofili dođe u poziciju da zlostavlja i dalje.... Odgovornost za pedofiliju je jasna ...Nije dovoljno samo odstupiti sa dužnosti ... Svi pedofili trebaju HITNO biti izbačeni iz svećenstva...... Svakako ovaj primjer ne smije biti smjernica stigmatiziranju svih svećenika...

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
12:04 18.12.2009.

Vento jednom sam javnosti pokazao sliku UNICEFA iz godine 2006..... razlika izmedju mule i popa katolickog u vezi ove Fobije je u tome da je to kod Katolika ovo ZABRANJENO a kod Vas to Dozvoljeno !!!

VL
MA
maticzel
12:36 18.12.2009.

emilsali Ne lazi!Osjetio si ti to na svojoj guzi druskane.

VL
OB
-obrisani-
12:06 18.12.2009.

Petrač,Zagorec,Arkan i sličnu su naravno,pogađate samo ljudi. Umjesto u zatvor trebalo ih je HITNO izbaciti iz mafije. I nikako stigmatizirati ostale.

VL
OB
-obrisani-
12:07 18.12.2009.

emilsali jesi li otvorio konačno obrt i poslušao savjet?

VL
MA
maticzel
12:33 18.12.2009.

Venlo prijatelju,emilsali zna sve o pedofiliji kod njegovih popa cak zna i kako crkva funkcionira.Mozes li pretpostaviti zasto?

VL
IB
Ivana Brkić Ćubela
12:40 18.12.2009.

sam biti u Liftu me ponekad dovede u panici zbog Pljuvotina po Ogledalu a Dete!!!!!!! Zovem mladu konobaricu kod Mice Stresa kad ocu’ da narucim turu.

VL
OB
-obrisani-
17:18 18.12.2009.

bas cudno da moj prijatelj jovoKM zidovski solufar nije jos ostavio komentar na ovu temu.

VL
Avatar sebastian
sebastian
21:16 18.12.2009.

Papa se užasnuo i osjetio \"žalost i sramotu, KAD JE VIDIO KAKO SE JEBU U VATIKANU !!!??

VL
ST
starimladi
00:40 19.12.2009.

Ne može se ovakav grijeh \"sprati\" s kojom smjenom i javnim pokajanjem, ovakve zločine treba najstrože kazniti. Oni koji misle da je riječ o pojedinačnim incidentima, grdno se varaju. Naime, crkva je puno godina novcem i utjecajem u društvu zataškavala ovakve zločine i zato je kao institucija kriva. Razmislite drugi put kad se izjašnjavate kao katolici i kad u to ime država financira Crkvu koja tim novcima zataškava pedofiske zločine, ne činite li grijeh propusta. Ili mijenjajte ovakvu iskvarenu Crkvu iz temelja, neka Crkva opet bude narod koji otovreno o svemu rapspravlja bez ljudi u crnom ili istupite iz nje. Ostati u ovakvoj crkvi znači sudjelovati u zločinu. I mislite svojom glavom, ne mogu vam valjda ovakvi govoriti o moralu i odrješivati vas grijeha!

VL
SM
sudo.m
11:25 19.12.2009.

Interesantno koliko su najglasniji dezurni kriticari,crovata,sretni sizif,..o ostala bagra sada apsolutno nestali bez traga.Zamislite da ima ikakve veze sa Islamom i Muslimanima lajali bi kao psi lutalic.E jadni s te ako cutanjem branite Katalocanstvo! Sada trebate podignuti glas jer ii vase dijete moze biti zrva pomahnitali popova!!!!!!! Ne,po vama je to bolje kao smece pomesti pod tepih!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.