Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hossein Amir-Abdollahian

Iranski ministar ekskluzivno za Večernji: Spremni smo pomoći Hrvatskoj u vraćanju naftnih polja u Siriji

Hossein Amirabdollahian
Foto: Hassan Haidar Diab
1/6
22.06.2022.
u 19:10

Cijeli ekskluzivni video intervju s iranskim ministrom vanjskih poslova Hosseinom Amir-Abdollahianom pogledajte sutra u 10 sati na Večernji TV-u.

U ekskluzivnom razgovoru za Večernji list, ministar vanjskih poslova Irana Hossein Amir-Abdollahian otvoreno je govorio o preprekama koje sprečavaju potpisivanje nuklearnog sporazuma sa svjetskim silama i odgovarao je na pitanja da li Rusija, kako to tvrde Amerikanci, blokira potpisivanje tog sporazuma.

S ministrom smo razgovarali i o ratu u Ukrajini iznosivši prvi put jasan stav Irana o tom ratu otkrivši kako su već tri europske zemlje kontaktirale Iran te su zainteresirane za iranski plin i naftu. Nezaobilazna tema bila je i Bliski istok.

Između ostalog, ministar Hossein Amirabdollahian kritizirao je Inu zbog napuštanja projekta Moghan te povlačenja iz projekta istraživanja na bloku u Iranu, a za razdoblje u kojem će međunarodne mjere ograničenja protiv Irana biti na snazi.

 

S obzirom na to da Iran ima veliki utjecaj na sirijskog predsjednika Bashara al-Assada ministar Hossein Amir-Abdollahian kazao je kako je Iran spreman pomoći Hrvatskoj i Ini u vezi s povratkom naftnih polja u Siriji ako hrvatska strana to zatraži.

Dok pet velikih svjetskih medijskih kuća već dulje vrijeme čeka na pozitivan odgovor za intervju s iranskim ministrom vanjskih poslova Hosseinom Amir-Abdollahianom, ministar je odlučio dati intervju Večernjem listu.

Cijeli intervju s iranskim ministrom vanjskih poslova Hosseinom Amir-Abdollahianom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

Komentara 33

OP
Ocvali pupoljak
20:42 22.06.2022.

Kao protuidlugu koliko đamija i islamskih centara moramo izgraditi u Hrvatskoj?

DE
derin
00:20 23.06.2022.

Ako ne može nafta iz Rusije, može iz Irana i gotovo, pa nek se Rusi onda misle.

ZE
zeko386
08:39 23.06.2022.

Hvala, ma ne treba nama to imamo mi Lidl, Kaufland, Interšpar, ima svega..živio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije