Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mogući izlaz

Stručnjaci o poskupljenju energenata: Štern otkriva koje rješenje je bolje od trenutnih mjera

22.06.2022.
u 09:49

Potrebna je jedna vrsta nacionalizacije upotrebne vrijednosti Rafinerije Rijeka, uz ukidanje formule koji se oslanja na cijene nafte u Sredozemlju. Ionako će te nafte biti sve manje, a njezina cijena bit će sve veća – govori Štern, koji smatra da je bolje da država subvencionira gubitke u Ini umjesto da gubitke trpi cijelo gospodarstvo zbog Inine profitabilnosti.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:04 22.06.2022.

Nafta je strateški resurs. Treba ukinuti embargo na naftu iz Rusije. A to kompenzirati slanjem pravog zapadnog oružja u Ukrajinu kao što su tenkovi Leopard 2 i Challenger 2, eurofighter zrakoplov, patriot PZO i slične stavari. Sve što sam nabrojao i ono što nisam ide na naftu. Samo oružje može zaustaviti rat u Ukrajini, nikakve sankcije to ne mogu.

Avatar neugodan
neugodan
10:23 22.06.2022.

Prevara. Rafinerija uzme tanker od 250.000 tona i ima kaj raditi mjesec dana. Teza da se cijene vrte iz dana u dan radi toga ne drzi vodu. Pljacka.

DQ
Dq
10:50 22.06.2022.

Veliki igrači nisu dostupni sitnim državama , pa ih se ne može osuditi za ratno profiterstvo ili direktno protudržavno djelovanje dizanjem cijena osnovnih energenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?